Våga prova!

Det är soligt ute, det är fredag och jag har tagit lite kompledigt. Känns jätteskönt med en kort arbetsdag!

Som ni vet är cykel väldigt populärt att ha som idrott. Det är, som golf var på 90-talet, modernt att cykla. Cykeln tränger sig in överallt. H&M har cykel som tema i ett av sina reklaminslag, Audi har haft en cykel som smycke när de marknadsförde sin Q3a, Gucci har tillverkat en Guccicykel, Magnus Uggla har skaffat sig en racer & Petter, Martin Stenmark mfl cyklar MTB osv. Det älskar jag! Att fler upptäcker denna härliga sport. Ja och som alla vet, när gemeneman upptäcker att något är roligt då blir det intressant att bidra med sponsring mm. När det börjar rulla in pengar i sporten är det intressant att satsa och värt att bli duktig. Större och större dag för dag… om cykelsverige knäpper upp översta knappen på skjortan, öppnar armarna och visar att de vill det!?

Svalt cykelintresse.
Vi har, så länge vi har cyklat, önskat att även Keiths barn skulle bli lite intresserade av sporten och få känna den vällustkänsla man får efter genomfört träningspass. Det hade såklart varit kul om vårt stora intresse hade varit även deras intresse. Men de har aldrig velat ge det en chans och som vuxen kan man inte tvinga barnen även om vi periodvis har erbjudit och ibland även försökt övertala barnen/ungdomarna att följa med på en tur med cyklarna. Keith har också köpt fina cyklar, som blivit stående i garaget och därför sålt dem igen.

De har väl fått nog av vårt nörderi, inte så konstigt.

Allt kan ändra sig.
I måndags dök Isac, Keiths äldsta som är 19 år, och Keiths syster (golffantast) upp träningsklädda och ville låna cyklar, skor och hjälmar för att bege sig på en träningsrunda.

Första passet fick de köra på egen hand. Då ska mycket praktiska saker stämma tex lära sig klicka i och ur pedalerna, hantera växlar mm. Isac testade att punka också.

I går kväll dök de upp igen och ville ha cykel, hjälm, skor OCH Isac iklädde sig i tighta bib. Jag och Keith passade på att hänga på för att visa de en fin runda. Vi sa inget men tanken var att åka till vårt favvofik i Bors stationshus. Man kan väl säga att vi inte riktigt hade pejl på klockan och efter ca 1,5 timme när vi var framme var fiket stängt! Big Miss!

Väl hemma vid 21,30 och över två timmar på cyklarna (utan vatten) var de lite rosiga om kinderna och jag vågade mig inte på att fråga vad de tyckte om passet…

Men hoppas innerligt att de kommer och cyklar snart igen… kanske utan oss som guider?!
uppdaterat 14.00, de har hört av sig och vill gärna cykla igen. Inte ens träningsvärk idag…

Våga testa cykel
Livet handlar inte om att ta ställning och hålla vid det. Det handlar om att ompröva och testa en gång!

Talang
Isac är en talangfull kille, inte minst kan han det där med toner… lyssna på när han sjunger en låt som Mattias Lundin har gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s