Alexander Wetterhall körde VCK s Hörlemil.

Den första onsdagen i månaden är det traditionsenligt ”hörlemilen” i Värnamo CKs regi. En mil med vändpunkt i Hörle efter att halva avklarats och det så snabbt man kan.

Jag var ute och vurpade men hörde ryktesvägen att Alexander Wetterhall var med och satte nytt banrekord. Det gamla hade tempohästen Niklas Fagerlund på 12 min 26 sek.

Alexander skyndade lite mer och körde på 11 min 52 sek.

På sin twitter skrev han: Heeding home after a 10 km Clubrun, did it in 11.52. Wish it was more of this in Sweden, weekly, great training!

Wetterhall är från bygden och har spelat hockey.
Vi hade en hantverkare hos oss för ett tag sedan. Han var även hockeyspelare och hade spelat i samma lag som Alexander Wetterhall.

Han drog också ett par historier om de speciella träningsmetoder Alexander hade. Bland annat berättade han om ett upplägg som skulle ge syratåliga och starka ben där Alexander hade skruvat av sadeln och cyklade långrundor stående.

Det lade nog även grunden till en fantastisk cykelkarriär som började med fina framgångar inom MTB och numera cyklar han och jobbar som proffs inom landsväg i Team NetApp – Endura.

20130706-214150.jpg
Bilden på kalven har inget med pojken i texten att göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s