Jag kommer inte bli jagad av mörksuggan i Rättvik

Efter min oerhört otursamma krasch i onsdags har jag haft mest ont i höften och även i vänster knä. Det var också där jag fick smällarna.

Min omtänksamma syster yster tillika min privata sjukvårdrågivare uppmanade mig att ta kontakt med sjukhuset för att kolla upp mitt tillstånd. Det var bra att hon tjatade lite på mig, som annars helst inte vill gå till sjukhuset. Vid tredje besöket, första 7,30-8,15, andra 11,15-12.00 och kl 14-15, fick jag träffa en bra läkare som kunde konstatera att jag fått en muskelkontusion och inre blödning kring höften, det är antagligen därför jag också hade ett ganska lågt blodvärde. Eftersom jag känt mig i fin form senaste tiden har jag svårt att tro att mitt blodvärde varit så pass lågt före olyckan.

Knät har fått sig en smäll och är svullet likt en tennisboll.

Tvingas ställa in Mörksuggejakten på söndag.
Jag har inte längtat mer efter någon av långloppen än just Mörksuggejakten som enligt mig har den finaste banan i cupen. Mycket stig i tallskog, enkel tekniskt och startar med en tre kilometer lång backe upp till Vidablick.

Med sex helger i rad innehållande tävlingar skulle det blivit min sjunde och sista helg för att sedan hårdträna och inte tävla kommande en el två helger.

Särskilt kul och spännande skulle det varit att köra eftersom jag haft en formkurva som pekat uppåt. Det känns alltså jättetrist att inte kunna starta imorgon. Jättejättejättetrist.

Har provat att cykla
Jag har varit ute och rullat på cykeln idag. Ville göra en test och se om jag ev kunde åka och tävla. Det funkade ok så länge jag inte stod upp eller tog i för mycket och under de förutsättningarna kan man ju inte tävla. Tävlingar innehåller båda de ingredienserna. Och enligt läkaren var det överhuvudtaget ingen bra idé att tävla med tanke på att det är stor risk att det blir ytterligare komplikationer.

En liten sak på jorden men stort för mig. Tråkigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s