Dyraste (men bästa) shoppingen på länge.

Med ett par enkla klick i internetbanken och en girering mellan våra konton är cykeln min, nu är jag alltså ägare till en Cannondale Scalpel 29″. Efter mycket velande och ca 2,5 månaders provkörning har jag bestämt mig för att den passar mig bra. I de flesta tävlingar finns det stora fördelar för mig att åka heldämpat.

Från början kallade jag cykeln "den fula ankungen" men det har jag ändrat på och tycker den är riktigt häftig.

Från början kallade jag cykeln ”den fula ankungen” men det har jag ändrat på och tycker den är riktigt häftig.

Bra med cykeln: Den går fint över rötter, sten och nerför. Trygg och stabil. Skonsam för kroppen då den tar stötarna i bökig och studsig terräng. Lätt att byta punktering fram (i och med att den bara har en ”arm”).

Mindre bra med cykeln: Något orapp och tung känsla. Saknar snabbkopplingar till hjulen (nu måste man ha en 5an insexnyckel och fram måste man även skruva av broms…). Otydlig justeringsknapp till framdämparen. Man kan endast ha en flaska på ramen.

Jag forskar just nu i hur bakdämparen skall vara inställd (mailar Victor om tips : )) och funderar på om däcken ska stansas… Så snart jag är igång och kan  trampa i skogen ska jag testa vilka däck jag föredrar att åka med. Har tidigare inte varit helt nöjd med Racing Ralph 2,1 så jag bytte förra veckan till Race King 2,2. Jag lät mig övertalas och testa att åka på bredare däck, har inte riktigt lärt mig att gilla det. Men tydligen ska fördelarna vara många enligt däckteoretiker. På Cuben älskade jag att köra på Race King 2,0.

 

2 reaktioner på ”Dyraste (men bästa) shoppingen på länge.

  1. Verkligen trevlig hoj.
    Har själv Lefty och har inte tagit bort framhjulet en gång under denna säsong. Vad gör du så ofta så du vill ha QR? Är det bilåkning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s