Min födelsedag och träningsläger.

Jo igår fyllde jag år. Det känns inte så speciellt att fylla år när man blir äldre. Det bästa med dagen var att få till två träningspass i sol.

Vi blev ett tiotal på förmiddagspasset. Roligt!

20130723-090225.jpg

Det blev ett lungt distanspass med många backar -ca 650 hm, 6 mil MTB och 3 h 15 min cykeltid. För min del var det det längsta passet sedan Ränneslättsturen för tre veckor sedan. Det passade mig utmärkt.
Vi åkte mest i lättåkt terräng. Det var först när vi kom till Gnosjö och gick in på Järnbärarleden som det blev partier med stig.

20130723-090913.jpg
Som jag nämnt tidigare så är det svårt att hitta på Järnbärarleden om man inte åkt den tidigare. Meningen är att man ska följa de oranga pinnarna, tyvärr är de inte tillräckligt många så det är lätt att missa. Ibland kan det vara bra, tex fick vi en ca två km lång backe extra igår.

20130723-091502.jpg

Till eftermiddagspasset på racer vart vi fyra: Pelle, Johan, Keith och jag.
En 45 km runda med inslag av fartökningar och intervaller. Johan och keith tog första förningen på ca en mil. Sedan fick jag och Pelle ta över och trötta ut oss i den hårda vinden, vi fick även ta Åsenhögabacken som är ca tre kilometer. Pelle som är i bra form höll ett högt tempo inledningsvis, jag fick bita i ordentligt och började fundera på att släppa efter, just då kroknade han lite vilket gav mig kraft… Sedan kroknade jag och Pelle piggade på… Och så höll vi på till sista biten då Keith och Johan, som vilat bakom oss, ställde sig upp och pumpade förbi. Just då dog både jag och Pelle. Men vi hämtade oss och snart började fartökningarna ner i Åsenhögabacken mot Gnosjö. Bra pass. Vi fick ihop ytterligare 375 hm.

20130723-093014.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s