Nytt pers på plankan men för övrigt en slappardag.

Jag har för första gången kollat på Redbull tv på datorn. Det var mtb-världscup i Andorra och damerna bjöd på en och en halv timma underhållning. Alexandra Engen var med och cyklade in på en åttonde plats. Vann gjorde Sabine Spitz, 42 år ung och även 24a faldig tysk mästarinna.
Inspirerande!

Plankan
Jag passade även på att göra Plankan samtidigt som ”Redbull tvn” var på. Jag gjorde ett nytt rekordförsök och lyckades med att stå i tio minuter. Det är ett nytt pers och tre minuter bättre än förra söndagens rekord på sju minuter. Det kändes också. Jag skakade likt förra gången men fick även väldigt ont i ryggen en stund efter. Det var det värt!

20130727-224050.jpg

Fika i Bor
Eftersom det var en vilo/slappardag tog vi bilen till Bor för att fika på vårt favvofik. En stor hembakt ostfralla och nybryggt kaffe smakade riktigt gott! Före vi lämnade Bor handlade vi på byns enda affär, jag behövde köpa dumlekolor till ”dumlekakorna” jag bakade i eftermiddags. Dels gillar jag själv mördegskakor och dels är de lätta att lyckas med.

20130727-225302.jpg

Träningsvecka
Vi är, som ni förstår av ovan text, hemma från träningslägret på Isaberg. Det har varit en toppenvecka i alla avseenden. Möjligtvis är kaffet och sömnen bättre hemma.

Det blev bra mängd, fina intervaller på bana, korta spurter i backe, matande i tungcyklad sand, teknikträning över rötter, lugn distansträning osv. Vi har varit 12-14 stycken som bott i lodgen och utöver det har vi haft ”besök” av 20 stycken träningskompisar som tränat med oss.

Jag är lite förvånad men glad över att kroppen har ställt upp så pass bra. Vi beslutade ändå att inte åka till Norberg för att tävla Engelbrektsturen efter omständigheterna. Jag har fortfarande lite känningar efter vurpan i ett knä och emellanåt spökar det i handen.

Rekord i backen
Om vintern åks det skidor ner men om sommaren sätts det rekord uppför. Mig veterligen är det just nu 6 min 18 sek. Med början vid ingången till sittliften och slutet vid sträcket i asfalten på toppen, valfritt vägval däremellan. Jag har inte testat ännu…

20130727-231623.jpg
Jag kommer att åka till Hestra och träna MTB minst två gånger i veckan under augusti. Det är kanonbra träningsmiljö på alla sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s