Onsdagsträning på berget och nytt pers i backen.

Onsdag igen och MTB träning på Isaberg.

Det var många som var träningssugna. Semestern är slut och Cykelvasan lurar runt hörnet…och ryktet sprider sig.

Kul och inspirerande med bra sparring… Ja hade laddat för ett nytt rekordförsök de där 180 höjdmetrarna uppför berget. Mentalt var jag inställd på att ge allt och ta ut mig till bristningsgränsen. Backen var torr. Solen sken. Och jag hade tom pumpat mer luft i däcken. Idag skulle jag persa!

Styggaste backen

Det är en elak backe. Börjar i tungt gräs, stiger och blir rejält brant, det går långsamt och det är jobbigt mentalt samtidigt som syran faktiskt börjar spruta redan här -både i armar och ben, möjligtvis hinner man få lite återhämtning precis före asfalten börjar (men det vill man helst inte unna sig eftersom tiden går), jag var på asfalten efter ca 3,5 min där börjar det med ett brant parti som går över i ett kort mindre brant parti för att sedan branta till igen och igen före mål.

Asfaltssträckan är asjobbig och svårcyklad. Det är svårt att ha krafter kvar på slutet och spurta in över mållinjen.

6 min 32 sek idag och pers.

I vilket fall persade jag rejält, det var mitt andra försök och jag tror att vägvalet var en del i det tillsammans med att det var torrt underlag och att jag var oerhört sträng mot mig själv. Så som jag tog ut mig idag var länge sedan jag gjorde. Jag hoppade till och med av cykeln och blev liggandes i fosterställning på gräset samt hade jag rejäl hosta efter.

Jag var snabbast i vårt sällskap, tvåan cyklade på 6 min 45 sek, det var en av de starka killarna som var med oss runt Vättern! Men dock räckte min insats inte till rekordet som är 6,18. Jag kommer att testa att cykla med en hardtail upp, det kanske gör några sekunder!

Bra pass

Det tog ca 15 minuter för mig att hitta tillbaks efter plågan uppför. Resterande del av passet var inte lika jobbigt men ibland nästan lika hårt. Vi hade delat upp oss i olika grupper. Vi körde intervaller till och från under den en och en halv timmen som var kvar. Skönt att ha dessa två värdefulla timmar i träningshistorien. Det var riktigt roligt!

bild (15)

25 st MTB cyklister kom på dagens träning på Isaberg.

bild (13)

Här är den första delen av backen som går på gräs. Jag höll vänster.

bild (17)

När man ser denna och har passerat en viss linje i asfalten är man nästan död men också klar.

bild (14)

Tar man ett kort där uppe kan man njuta av utsikten när man kommer hem.

bild (16)

bild (12)

bild (18)

Mot sista stigningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s