Sälenhelg med mycket umgänge

Årets Cykelvasavinnare Alexandra Engen är uppvuxen bara en liten bit härifrån var vi bor och igår var hon med på en intervju i lokalradion. Hon är alltid lika kul och inspirerande att se och lyssna på, en häftig tjej och en utmärkt ambassadör för cykling. Var gång jag har hört henne prata sprider hon budskapet om hur kul cykling är och hur glad hon är för att sporten växer. Det är viktigt att det finns förebilder som sprider positivism för sportens fortlevnad och tillväxt. Hon beskrev lördagens tävling som hård och nämnde att hon var oerhört glad över att fått vinna efter ett tufft race med krampkänningar.
Hon körde även kändissprinten dagen före och då knäppte jag ett kort på världsmästarinnan i sprint.
20130819-223709.jpg
Det vart, bortsett från kropp och knopp, en mysig helg tillsammans.
Vi ifrån Värnamo umgicks mycket hela helgen. Vi är ett fantastiskt gäng med bra sammanhållning. Det var, som vanligt på mtb tävlingar, mysig stämning, mässa och massor kända aniskten att snicksnacka med.

Dagen före tävlingen begav vi oss och rullade lite och hittade ett riktigt fint cykelområde i storslaget landskap som jag kan rekommendera att prova.
Högfjället – Östfjällsstugan (Södra Kungsleden) Leden startar/slutar vid Högfjällshotellet. En inte allt för kuperad och tungt stigande led. Den första biten av leden (ca 2 kilometer) är asfalterad och lämpar sig bra även för t.ex. rullstolsburna och barnvagn. Leden fortsätter mot Östfjällsstugan som ligger vackert belägen vid en tjärn, som vid tillfället var helt uttorkad. Här finns det nu möjlighet att vända tillbaka mot Gruven – Högfjället, då blir turen ca 10 kilometer. Väljer man att fortsätta vidare över Källfjället – Syndalen blir turen ca 25 kilometer. Kungsleden utgår från Högfjällshotellet i Sälen och sträcker sig mot norr över Sälenfjällen, som består av ett flertal massiv, åtskilda av granskogsbeklädda dalgångar. Det finns tom möjlighet att följa Kungsleden norr ut hela vägen ända upp till Abisko.

Värnamocyklister vet hur apor roar sig.
20130820-072929.jpg

20130820-072938.jpg
Tävling i tävlingen
Som traditionen bjuder hade vi en tävling i bussen på väg upp. Samtliga gissade sin tid på Cykelvasan. Och nästan alla trodde bättre om sig själva än vad resultatet visade. Det tror jag beror på att det var lite tyngre underlag efter en regnig natt före starten.
Torgny, som gissade närmast, var 7 sekunder snabbare än han trodde och vann därmed gel från HIGH5.

Tack för omtanken.
Det gick inte så bra för min del, jag mår fortsatt inte bra. Det är många som varit gulliga och hört av sig. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s