Min svågers Triathlon debut.

triathlonEtt av mina få fans, tillika svåger och vän har gjort triathlondebut i Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Jag blev mäkta förvånad men glad när Ronnie berättade att han anmält sig till Vattenfall Triathlon Stockholm. Modigt att anta den rejäla utmaningen som det är att genomföra en triathlon (simning, cykling och löpning) för en som inte tränar cykling och simning utan endast springer.

Såhär skriver Ronnie om tävlingen som var i söndags.

”Jag ångrade mig på en gång efter att jag hade anmält mig till Sthlm Triathlon. En kul utmaning men skulle jag klara att genomföra en triathlontävling? Jag har förvisso gjort en ”klassiker” men det var nästan 5 år sedan.

Gjort är gjort nu återstod det bara att börja träna. Jag hade några delmål varav ett var att gå ner några kg i vikt, samt skulle jag springa midnattsloppet som gick en vecka innan. 1 mil på asfalt. Hade nog gått bättre om jag hade tränat lite på asfalt före. Det gick bra men tiden va sämre än väntat…

Ju närmare Sthlm triathlon jag kom desto jobbigare blev det. Ångest delux!!! Simma, cykla och springa! Och så tränade jag bara löpning så jag får ju skylla mig själv lite grann… Mest rädd va jag för simningen, Riddarfjärden, kallt och vågigt. Sen funderade jag mycket på hur jag skulle lägga upp loppet, hur skulle jag fördela krafterna? Ta det lugnt på simningen? Cykla som en tok och springa med spagettiben? Hur skulle det gå med bytena? Från simning till cykel? Från cykel till löpningen? Skulle jag hitta mitt ”bås”? Frågorna var många!

ronnie

Men väl där och cykeln incheckad så kändes det genast bättre, jag hade mitt ”bås” och ställde i ordning cykeln, skor, handduk, nummerlapp och hjälmen

30 minuter innan start så gick dom igenom banan och alla regler så då kändes det kanon!

Det var nästan 20 grader i vattnet.

Starten gick och simningen var grymt jobbig! Här behövs det träning inför nästa år! (Japp jag ska göra om det). Att 750 meter kan vara så jobbigt!? Väl uppe på fast mark igen strulade våtdräkten, dragkedjan hade fastnat! Lite smått panik springer jag mot mitt ”bås” ryckandes och slitandes i dragkedjan! Väl framme vid cykeln fick jag hjälp av en medtävlande, Tack!

Cyklingen gick väldigt lätt, det var en slinga på ca 1 mil och man körde två varv. Så här efteråt kunde jag ha tagit ut mig mera på cykeln, men nu vet jag till nästa år.

Den avslutande löpningen på 5 km gick också väldigt bra! 31 minuter är jag jättenöjd med! Men som sagt det fanns krafter kvar…

Summa sumarum så var det här en jätterolig tävling! Bra ordnat, bra väder och glada medtävlande.

Kroppen känns väldigt bra så här dagarna efter så antingen är jag vältränad eller så kan jag ta ut mig mera.”

ronieseger

Segerns sötma!

ronnie cykel

Ronnie väckte liv i sin Gitane som nästan gick av sig självt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s