I have been Specialized och jämfört det med att vara Cannondaled.

bild 2Igår stod Keiths cykel närmst till när jag skulle bege mig, vilket inbjöd att ta en testrunda på den. Tidigare när jag har provcyklat har det varit fel höjd på sadeln men igår ansträngde jag mig lite och justerade höjden, en centimeter upp faktiskt då jag har väldigt långa ben. Dock gjorde jag inget åt vinkeln på sadeln eller dämparna som är lite för hårda för mig.

Jag cyklade till Bor via grusvägar, asfalt och stig. Körde ett intervall i Högatåget, en kilometer lång jobbig backe. Hittade några steniga stigar med snabba kurvor vilka var perfekta att testa cykeln på. Före jag lämnade Bor svängde jag in på Staionshuset och tog Fika-Take-Away, var hemma lagom till damernas Cykel VM började. Insåg att vi bara skulle få se det via en Italiensk streaming med suddig bild, då kändes det inte lika spännande utan vi ägnade oss åt annat tills det var ett par mil kvar. Emma som är i bra form, gjorde vad hon skulle och blev belönad med ett VM-silver. Marianne Vos, cyklade hem guldet, hon är utan tvekan världens bästa landsvägscyklist just nu. Både hon och Emma startade sina respektive karriärer i MTB cyklingen.

Cannondale VS Specialized I korthet

Det är skillnad att cykla på Specializeds Epic (Keiths cykel) i jämförelse med Cannondale Scalpel (min cykel). Två heldämpade cyklar med 29″ hjul. Vikten är den samma på båda cyklarna, ca ett kilo över angiven vikt i katalogen : ( Sittställningen är mer racing på Specializeden. Den har brain-funktion på dämpningen och således sköts dämpningen av sig självt, vilket funkar bra. Jag upplever att den är kvickare att hantera på slingriga stigar. Ibland känns den som en tung hardtail, det kan delvis ha att göra med att dämpningen är inställd för en ca 10 kg tyngre cyklist. Specializeden blir också hårdare i bakdämparen vilket kändes särskilt skönt i det branta partiet i den steniga backen Högatåget. Cannondalen är generellt mer ”gungig” men också lättare att manövrera på riktigt tekniska partier och nedfarter.

Jag föredrar att cykla på Cannondalen, det kan bero på att jag har vant mig och känner mig som ”hemma” på den.

bild (2)

Tv Cannondale, th Specialized.

bild (7)

Det här är snyggt! Inga reglage på styret tack vare XX1 och Gripshift.

En ny liten människa

Helgens största behållning har dock varit familjens nytillskott: Novali. Min systerson och hans sambos lilla sötnos. Vi har inte haft den möjligheten att fått se henne i verkligheten då de bor 60 mil bort. Men redan efter några timmar fick vi kort på henne och sedermera kom det även en inspelad film. Hon har florerat på facebook och instgram, för en annan tog det tjugo år att hamna där : ) Det är nya tider nu!

anovali

Här undersöker hon sin pappa, som tillsammans med mamman ska vägleda henne genom livet. Stort!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s