Löppass, pannlamptips och en ny familjemedlem.

Jag hade packat med löparutrustningen men, det blev inte tillfälle att komma ut. Därför har det blivit två vilodagar från träning denna veckan i utbyte mot jobb i Stockholm och en snabbvisit hos min familj i Uppsala. Det var lätt att stiga upp tidigare och jobba i maxfart när det gav mig möjlighet att komma iväg till Uppsala och få träffa det senaste tillskottet i familjen. Novali Salinger, endast en månad och såklart supersöt. Det blev ett intensivt första möte och vi gulligullande tills hon skrek att hon ville till sin mammas och pappas trygga famn. Efter det gullade jag med min storasyster, som vanligt hade vi massor att prata om och klockan blev efter midnatt före vi lade oss.

20131026-223908.jpg
Under dessa två dagar ägnade jag ca 2-3 timmar i bilkö på E4an i Stockholm. Det är helt vansinnigt att det är många människors vardag att köa i timmar varje vecka. Det stärker ohälsan och ger på flera andra sätt en negativ effekt i form av förluster för samhället att ha människor sittandes i bilkö. Ponera att de kunde löpa/motionera motsvarande tid var vecka eller att det byggdes cykelvänliga alternativa vägar. Då hade konkurrensen ute på motionsloppen blivit högre, bensinstationer hade byggts om till sportaffärer och allmänhälsan hade varit mycket högre.

Fredagsmys i löpskorna.

20131026-231715.jpg

Det var tack vare utebliven träning jag kände mig fräsch i löparbenen när jag begav mig på en kvällsrunda om 12 km i går kväll. Jag värmde upp sedan ökade jag

20131026-231734.jpgfarten med målet att kunna hålla ett någorlunda jämnt tempo. Det lyckades. De sista tre kilometerna var jobbiga och bekräftade att jag inte sprungit så långa sträckor. Vaderna var stela efter passet men humöret var på topp.

Cykeltröja och Craft reflexväst.

Jag springer i cykeltröja. Det är praktiskt att kunna ha telefonen (musikspelare) och batteriet till pannlampan i ryggfickorna. Jag gillar inte att ha något som smiter åt runt armen när jag springer.

Craft reflexväst är figursydd och sitter helt ok. Den kan jag rekommendera även till cykling, promenad och rullskidor mm då den har vindskydd framtill och en skön hög hals. 299 kr på någon av sportkedjorna. Bra julklappstips till någon som är ute när det är mörkt och har tröttnat på de fyrkantiga överdimensionerade västarna i ”one size ”.

Pannlampa

20131026-230343.jpg
Jag gillar att springa med ”Arctic Light”. För mig känns det viktigt att ha bra ljus, ett fäste som sitter skönt på huvudet, remmar som är lätta att ställa in och den ska kännas lätt. Arctic Light 2000 lumen klarar de kriterierna med mycket väl godkänt i betyg. I löpningen är det inte nödvändigt att ha full styrka men när man cyklar och farten är desto högre är det riktigt bra att kunna använda högsta läget. I synnerhet om man cyklar på stigar. Nu är denna inte köpt detta året men jag tror att priset hamnar strax över 2000 kr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s