4×4 och pysselkväll

Fyror
Jag körde höstens första fyra gånger fyra på spinningcykel i går. Utan wattmätare och utan pulsklocka. Det går det med. Den gamla hederliga Borgerskalan (en individuell skattning som är tänkt att korrelera med pulsen, konstruerades av Gunnar Borg på 1960-talet) duger ofta.  Dock har jag lärt mig att jag inte behärskar skalan när jag och Keith cyklar långa bergsbestigningar på Gran Canaria. Där måste jag använda pulsklockan för att inte spränga mig i foten av berget.

Hur som helst, hade jag glömt hur ont det gör de sista två minutrarna av fyraminuters intervallet och jag hade också glömt att jag efter tredje fyran vill fly från cykeln och hellre städar än att göra den sista. Men det är ju bara tankar och tankar kan man som bekant styra.

Julgodis
Sedan tog kvällens distanspass i julgodiskokande vid.

Carina, som bjöd in till pysselkväll skrev i inbjudan ” Hjälp jag saknar Er! Eftersom det inte går att locka med cykling så tänkte jag locka med lite pyssel. Någon som är sugen på att träffas och göra lite julgodis en kväll”.

Det nappade cykeltjejerna på. Marsipan, choklad, nougat, grädde, socker, sirap, nötter, saffran mm hävdes i olika byttor och grytor och ställdes in i frysen och togs ut igen, vi rullade bollar, hällde upp i formar (och spillde på golvet) och fyllde Pelle och Carinas hus med diverse julgodissorter. Vi höll på långt in på sena timmen…

Efter julgodispasset på ca 5 timmar funderade åtminstone jag på om det ändå inte är rätt smidigt att träffas och cykla ett par timmar. Skämt å sido, det var riktigt mysigt att samlas i Carinas kök och pyssla. Det är något alldeles speciellt med att träffas och göra sitt eget julgodis. Men om ni blir bjudna på hemmalagade Mozartkulor av en cykeltjej – tänk efter före!

bild (3)

”Hemmagjort” julgodis görs ju till stor del av ”fabrikstillverkat” godis och grädde.

bild (1)

Så här ser en knäcksmet ut mot slutet av kokningen, stora sega bubblor och tydliga kanter.

Carina är mycket strukturerad så hon hade förberett noga. Vi delades in i "godislag" och fick våra små påsar med recept och ingredienser. I mitt lag gjorde vi bland annat Mozartkulor!

Carina är mycket strukturerad så hon hade förberett noga. Vi delades in i ”godislag” och fick våra små påsar med recept och ingredienser. I mitt lag gjorde vi bland annat Mozartkulor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s