Cykling, Cykelsnack, Cykelnytt.

Efter regn kommer sol

Det har varit två bra cykeldagar. Igår cyklade jag, Pelle, Carina och Ulf en och en halv timma tillsammans på asfaltsvägar som gick genom Gällaryd, Kolvås, Horda, Hyggestorp och Bor. Vi körde två par och växeldrog efter ork, sista biten gick på stora vägen så där körde vi på ett led. Pelle tog vinden, sträckte ut benen och var som mest uppe i 60 km/h. Det var helt enligt lagen då den sträckan är 70-väg. Det stod en polis med laserpekare precis före Bors 30 skyltar. Han pekade på oss, log och hojtade, ”Ni kör i 40 km i timmen”.

Nöjda med cykelpasset slog vi oss till ro och drack te, åt frallor och pratade. Fredric, cyklade inte men mötte upp till fikat, vilket funkar bra det med. Onsdagskvällarna  är veckans mysigaste pass. Det vore kul om vi blir fler, alla som har en cykel och en pannlampa är välkomna kl 18 till Bor Stationshus (eller om ni bara är fikasugna går det bra med förstås, då är tiden ca 19,45)

Mina pass i STRAVA

Tisdag på MTB och onsdagspasset i Bor 

På lördag kommer mera

Om vädret rättar till sig, vilket vi hoppas på, träffas vi också på lördag och kör ett distanspass i ordets rätta bemärkelse. Jämnt tempo och långt. Planen är i stora drag att börja i Bor, köra över Moheda mot Lammhult via Rydaholm och avsluta i Bor på fiket. Givetvis ett pass för alla… Ca 3,5-4 h, 9-11 mil.

Tråkiga cykelnyheter.

Ska det aldrig ta slut? http://www.svt.se/sport/fore-detta-varldsmastare-dopad

Roligt med publicitet för damcykling. 

Kul att dessa enormt stora prestationerna uppmärksammas i media.
Lucka 17 i SVT julkalender: http://www.svt.se/sport/lucka-17-1

bild (1)

Att lyfta bollen i sidled upp och ner i 45 sekunder *2 var jobbigt för magen.

Styrketräning

Idag vilar jag från konditionsidrott men började dagen med ett styrkepass. Dels ett 20 minuters program i Work out trainer app ”Fitness ball fit”. Jättebra för mage och rygg men också för balansen. Det finns mycket man kan hitta på med en boll -plankan, crunches, rygglyft.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s