Fortsättning Rapha Festive 500

Beatrice Ask, justitieminister, var spännande och underhållande att lyssna till och första timmen av dagens pass kändes mysig trots lite regn.

Jag anslöt till Värnamo Cykelklubbs lördagsrunda kl 10, där stod ytterligare nio cyklister som var sugna på att få lite distansmil. Henke, som också kör Rapha Festive 500, var nog extra sugen efter att han unnat sig en vilodag.
Det regnade lite vid samlingen, då brukar vi låna marknadsknallarnas tak.

20131228-204012.jpg
Vi mötte gladeligen upp Anders efter ett par mil, det är alltid tryggt att ha några dragvilliga när det blåser. Tempot var förhållandevis högt och regnet avtog vilket var skönt, blir man blöt i 5 grader kan det vara svårt att hålla värmen.
Vi körde till Kulltorp och här är vi på väg från Väset mot Bredaryd.

20131228-205419.jpg
Lasse visade, som vanligt, oss små fina överraskningar i vägval. Här är vi på en slingrig grusväg i Bredarydstrakten

20131228-205757.jpg
Efter det delade vi gruppen på kort/lång runda. Jag som jagar kilometer till min stora utmaning att få ihop 500 km till nyårsafton fick så lov att välja lång runda. Henke med!

Vi passerade Draftinge, Hamra och Dannäs. Där vek Pierre av hemåt till Vittaryd. Mannakrafterna hade då minskat med fyra st. Vi fortsatte mot Böke. Till min stora Rapha Festive 500-förskräckelse upptäckte jag att min telefon hade stängts av, vilket innebar att jag som kör Strava appen missat flera mil. Som väl var fick jag igång telefonen och kunde fortsätta att registrera kilometer, men där missade jag 18 km eftersom Strava tog fågelvägen medan telefonen var avstängd.
Peter tycker det är viktigt att vi syns på vägen.

20131228-211223.jpg
Henke dubbelpunkade, Peter ryckte ut i Volvon och Anders cyklade mot Smålandsstenar. Väl i stan var vi tre kaffesugna kvar. Dan, Johan och jag tog en snabbkopp med tilltugg hos Putte. Det gjorde susen och jag fick förnyade krafter och samlade på mig ett par mil till… Så idag slog jag alla mina egna vinterrekord.

Nästan 15 mil och 5,18 h cykeltid. Väl hemma kände jag mig tom ganska pigg, tills det plötsligt vände. Jag började må illa, det avhjälptes dock med matpåfyllnad. Benen är nu trötta och längtar inte efter cykling än.
Så här ser det ut i toppen på Rapha Festive 500. Det bor en riktig hurtbulle i Jönköping…

20131228-212208.jpg

Annonser

5 reaktioner på ”Fortsättning Rapha Festive 500

    • Aha. Jag var inte med på Bolmen runt men min sambo körde så jag hörde talas om att det var en rosa/svart starking med.

      Det är imponerande med alla mil du skrapar ihop… Lyfter på hatten!

      //Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s