En ny dag i sadeln -mot 500 km!

En utmaning med milen
Per idag hade jag 35 Strava Rapha Festive 500 mil. Målet är att mellan jul och nyår cykla 500 km. Jag kom på att jag skulle anta utmaningen när jag av misstag klickade anmäl i fredags fm. Det har gett mig oerhört mycket motivation att distanscykla, vilket jag i vanliga fall tycker är rätt trist. För att göra ”resan” lite behagligare har jag varit med på tre av Värnamo Cykelklubbs träningar. Där har funnits fler som kört för att få ihop dessa mil och det har även hoppat på en och annan utmed resan som också velat klara 500 km.

En ny dag med nya möjligheter.
Med tanke på de senaste dagarnas distanser var jag lite orolig över hur det skulle kännas att cykla idag. Jag cyklade 8 km medvind till samlingsplatsen och mötte upp 12 cyklister varav ytterligare tre kör för 500 km.
Första milen till Hörle gick bra. Efter det började jag må illa så jag lade mig längs bak i klungan och funderade på att vända hem, men aldrig har jag velat ha dessa mil mer. Funderade på om det kunde vara lite vätskebrist och tryckte i mig nästan hela flaskan med vatten och High5 Zero (mineraltablett). Det gjorde susen, så efter ytterligare två mil vart jag pigg igen.
Hemmershult mot Hackshult

20131229-205027.jpg
Det blev pinkepaus och diskussioner om vägval fördes

20131229-205142.jpg

Det finns bara en av…
Idag var det Två Peter, Två Johan, Två Anders mfl men bara en Lasse och en Åke. Två så starka pensionärer. Jag är imponerad av den klass de håller. De är krutgubbarna personifierade!

Hemma efter att vi skarvat och skarvat
Jag ställde ifrån mig cykeln efter 10 mil. Det är jag mycket nöjd med. Jag känner mig också väldigt glad över hur min kropp svarar på träningen, helt plötsligt fungerar det! Det är roligt! Nu har jag alltså bara fem mil kvar, hade varit tre om telefonen inte lagt av igår. De tar jag imorgon. På nyårsafton blir det löpning i Anderstorp.

Morris vaktade min cykel och tyckte att snart får det vara nog med cyklandet.

20131229-210238.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s