Ett nyttigt distanspass.

20140111-223342.jpg
Väder och vind
Det verkar ha kommit snö även i Mellansverige idag, men i Värnamo har vi inte drabbats än. Jag är glad och tacksam så länge vi klarar oss undan.

Här har vi haft 5 grader, duggregn och blåsigt. Det var fint att cykla i. Eller lite jobbigt för benen att ha vinden emot sig mest hela tiden då jag cyklade enkel resa till Isaberg. Mina ben var ”mosiga” från början idag och det beror säkert på löppasset i torsdags och att jag körde intervaller på innecykel (2×10 min+1x5min) igår.

Rundan
800 höjdmeter, ca 8 mil (Strava lade av på slutet) och ca 3h 30 min. Jag drack en flaska vatten med high5 zero och åt en banan medan jag kontroll-kollade kartan i Åsenhöga.

Det vart många stygga backar, bland annat Rudö (Stravasegment), Marås och den sista över Isaberg. Hade kollat kartan före det begav sig och hittade nya fina grusvägar på landet som passerade genom Vägabo, Kämparebo, Kramphult, Velebo, Ulvestorp och Hjulvhult. Det var ett jobbigt distanspass, men kul med nya vägar och jag var som vanligt mycket nöjd efteråt.

Middag på Höganloft
Jag gjorde mig besväret att cykla med ryggväska som jag fyllt med ett ombyte kläder. Det blev fler höjdmeter, hårdare vind och längre & varmare dusch än jag trott så jag vart lite sen till vår planerade middag på Höganloft. Keith, som jobbade, var rejält lunchsugen vid 15.00.

Det blev pizza. De gör riktigt goda ”Tart flambe” som har sitt ursprung i Alsace. Tunn botten och goda råvaror. Jag tog en med getost, pesto, honung och ruccola. Den får 10 cyklar av 10 möjliga!

20140111-232121.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s