Icespiker, MTB och Virtanen.

20140116-215813.jpg

Nu ligger jag på soffan och äter djungelvrål.
Det var ordentligt tungt att köra premiären med mina sprillans nya icespiker. Men det är grymt fäste. Trots isbelagda vägar halkade jag inte en enda gång under mina dryga tre timmar idag.

Jag var stum i benen från start. Det berodde dels på gårdagens löppass, på kylan och såklart på de tungrullade däcken.

Det var ett magiskt ögonblick när jag cyklade in på parkeringen till Bor-fiket och det visade sig att jag hade överlevt dagens pass. Jag var så trött -helt slut. Så det passade utmärkt att kunna slå sig ner vid ett bord och bli serverad kvällsmat tillsammans med Keith, som hade mött upp i bil.

Min första MTB
Det var med Cuben min MTB-karriär började. Jag köpte den på internet för ca tre år sedan och den kom med buss från Höga Kusten. Min tanke var att ha ett komplement till landsvägscyklingen. Men eftersom det vart ett gäng som cyklade ihop och hade trevligt blev det roligare och jag cyklade mer MTB. Vi åkte på Cykelvasan 2011, där jag oturligt punkterade två gånger men fick blodad tand.

Året därpå bytte jag till en rappare och lättare 26″ Cube och körde alla långlopp med undantag för Finnmarksturen. Till 2013 bytte jag till en 29″ med helgung. Störtskönt! Tyvärr blev säsongen halv eftersom jag skadade mig rejält vid en krasch och efter det drabbades av twar.

Nu ser jag fram emot 2014 då jag tänker köra långlopp. Det kommer bli en del jobbiga lördagar och söndagar. Jag kommer att vara trött. Men det ska bli jättekul. Och det kommer vara värt slitet. Jag vet inte riktigt vad det kommer bli på för cykel.

Så länge det är is och halt använder jag min vinterhoj -26″ kändes ovant idag.

20140116-213201.jpg
Virtanen med…
Jag lyssnade på Virtanen med Eva Dahlgren, en intervju som var tämligen oinspireradnde men vägdes upp av Virtanen som alltid är lika intressant trots att han endast ställer frågorna. Det gör han bra!
Anders Borg, Beatrice Ask och Stefan Löfven var toppen, även att deras gemensamma yrkesmässiga nämnare inte engagerar mig överdrivet. De har ytterligare en gemensam nämnare -knopparna är välfyllda och de är med på noterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s