Kul samtal och träning i sol gör mig glad!

Ett spännande samtal
Idag fick jag ett samtal på jobbet som gällde en sponsorförfrågan till ett lokalt arrangemang. Mannen som ringde kändes bekant. Inte på rösten, mer till namnet. Men jag kunde inte komma på i vilket sammanhang jag hade hört hans namn. Det kändes mycket irriterande. Jag ville så gärna komma på vem jag egentligen hade på andra sidan telefonlinjen.

Så plötsligt hade jag det.
– Förresten, är det du Stefan Ingvarsson, gångaren, frågade jag nyfiket.
– Ja, det stämmer. Och du är cyklisten Sandra Salinger va, kontrade han.

Ja men mina meriter är bleka i jämförelse. Stefan Ingvarsson har nämligen florerat i världseliten i gång. Han har fina meriter i OS sammanhang, framskjutna placeringar i EM och VM och har blivit nordisk mästare flera gånger.

Samma år som jag föddes blev han tränare och förbundskapten för gångsporten i Sverige, vilket han fortsatte med i 14 år. Imponerande och intressant man.

Jag, som är intresserad av andra människors erfarenheter, och älskar att lyssna till ”nirdar” passade på att fråga en hel del om gångsporten. Det var lärorikt och spännande att få lyssna. Vi hann bara skrapa lite på ytan såklart. Stefan berättade bland annat att han tränade ca 25 mil i veckan under sin storhets tid och att man ser på huvudet och inte fötterna om man håller sig till reglerna med att man får lyfta max tre cm från marken. Det handlar mycket om teknikträning och syreupptagningsintervaller för att bli en bra gångare.

Idag arbetar han bla med att tillverka möbler mm i betong.

Äntligen sol
Idag höll jag på att köra av vägen när solen plötsligt visade sig. Det var ordagrant inte igår! Likväl var det härligt.

20140304-191905.jpg
Jag blev glad.

20140304-191932.jpg
Hindsen runt och lite skarvande här och där… Ca 6 mil tror jag, STRAVA lade av -som vanligt.

20140304-192101.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s