I Norrköping utan cyklar.

20140322-162247.jpg
Vi har hamnat i Norrköping och ska vara kvar tills imorgon. Den främsta anledningen till att vi är här är för att fira vår pappas födelsedag. Vi valde Norrköping mest för att vi syskon skulle få ungefär lika långt att åka med bil.

I Norrköping kan man med all säkerhet inte få så gott fika som på Stationsfiket i Bor därför tog vi med frallor och tårta därifrån. Endast det bästa är gott nog för vår pappa.

Cykling
Sedan förra blogginlägget har jag cyklat lite grann. Två pass har gått till Högatåget, en gång med 29″ Cannondalen och en gång med min Specialized cx.

Högatåget är en 1 km lång backe på grus och har en snittlutning på 5,1% enligt STRAVA.

Erfarenheten säger mig att Specializeden är den snabbaste cykeln (med förutsättning att det är samma kropp som är på). Men chi fick jag då jag var tre sekunder långsammare på den. Jag upplevde att vinden var ungefär den samma. Dock kändes mina ben tröttare idag, vilket såklart har betydelse. Ändå intressant för min egen vetenskap om mina cyklar.

Tog backen ytterligare en gång ännu långsammare, körde även ett STRAVA segment till på vägen hem om 3 km. Skönt att kunna lägga lite intervaller i träningshistoriken! Det är motiverande att använda STRAVA.

Nu ska vi vila oss iform inför kvällens festligheter med familjen. Ni där, har säkert passat på att köra långpass i det fina vädret så kanske ligger även ni på soffan och drömmer er bort i en cykelkatalog före kvällen drar igång.

Hoj hoj!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s