Specialized Epic snabbaste cykeln

20140329-173826.jpg
Keith offrade sig och körde på sin gamla Scott genius medan jag gled runt på fincykeln. Det passade bra för oss att cykla mot Bor. Dels för att det finns ett bra fik där vi kunde fika/luncha och dels för att jag ville testa hans Specialized uppför Högatåget.

Högatåget är en 1 km lång backe med en snittlutning på 5,1 %

Högatåget är ett STRAVA segment eller rättare sagt två (finns en längre =1,3 km och en kortare variant =1 km)
Förra veckan med liknande vind:
På min Cannondale: 3,24 resp. 2,55
På min cross: 3,28 resp. 2,58
Idag på Keiths Specialized Epic: 3,12 resp. 2,46

I och med dagens tider blev jag QOM (och KOM) på den första medan jag var en sekund för långsam på den kortare varianten och hamnade på en 2a plats där.

QOM betyder Queen of Mountain och KOM betyder King of Mountain. Det är för att jag tycker det är kul och motiverande jag jämför tider. Men man vet ju inte om de andra har haft ena foten i flaskstället och ätit en banan eller om de faktiskt tagit i. Eller om de har varit flera och kanske kunnat nyttjat att växeldra. Mest intressant är det att jämföra sina egna tider från ena gången till den andra.

Pyspunka och ett QOM till

20140329-180058.jpg
Efter fikat upptäckte Keith att han fått pyspunka. Vi hade varken slang el pump så jag fick därför stå på hemåt så gott jag orkade för att möta upp med bil. Passerade ytterligare ett segment och gjorde min bästa tid, blev också QOM (och KOM).

Jag får fundera ut något bra så att jag kan ha den där cykeln istället. Den är ju uppenbarligen snabbare… Materialsport.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s