Cycle Camp dag 2 (välbehövliga 123 km)

Jag sitter här i stugan på Isaberg med en kopp kaffe. Jag är tröttare än förväntat.

Klockan 9,30 såg det ut så här på parkeringen på Isaberg. Maffig syn att se så många taggade cyklister.

20140412-164328.jpg
Gentil Boråsare stannade för ett foto före avfärd.

20140412-164633.jpg
Det är många från den trevliga staden Borås på lägret.

20140412-164821.jpg
Det är många färre från Värnamo i år. Men några har tagit sig de fyra milen till Isaberg.

20140412-165052.jpg
Cyklingen dag 2
130 km och ca 1300 h m var utstakat för dagens pass (lång runda). Jag tog åt mig ledarrollen för grupp nr 2. Vi vart 21 st, vilket jag kände är lite för många för att få till fin och säker klungkörning.
Det visade sig också vara sant. Så vid första punkan efter ca 1,5 mil delade jag gruppen på hälften. Därefter åkte jag med i främre gruppen och höll koll på vägvalen och den andra gruppen bakom höll sig ett par hundra meter efter. Det fungerade klockrent och körningen blev riktigt bra.

20140412-170557.jpg

20140412-170640.jpg

20140412-170652.jpg
Tyvärr hade vi oturen att punktera ytterligare två gånger under rundan. Och även om jag tycker jag fick den äran att cykla med vana cyklister hade de ovanligt dålig koll på punkalagning. Jag minns inte att jag väntat så länge på någon punktering tidigare. Tre pukor tog 45 min. Fast egentligen sitter jag väl i samma båt då jag hittills bara lagat en punka och det var hemma i hallen.

Det blåste bra och efter halva rundan bestämde vi oss i främre gruppen för att köra belgisk kedja, vilken vi fick bra flyt i. Dock valde jag att ta en liten genväg med anledning av att vi hade haft så många och långa stopp för att vi inte skulle bli alltför sena till maten.

Sista backen är grym. 1,8 km och 9% i snitt lutning. Efter det var iallafall mina ben fikasugna. Det är jobbigt att åka runt på en 7-kilos cykel också.

Tack alla för en toppenrunda!

Nu ska jag besöka Öster Cykels utställning. Tommy och Arne har plockat med sig varenda cykel och gjort om Höganloft till en cykelaffär! Jättetrevligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s