Ränneborgscupen #1

Äntligen har jag kört med nummerlapp! Jag styrde bilen mot Eksjö igår kl 17,30. Cykel, hjälm och skor som är det primära fanns med, även sportdryck och gel var nerpackat vilket antydde att det var mer än träning på gång.

Ränneborgscupen i Eksjö 

Det är Eksjö CK som står som arrangör till detta trevliga träningstävlingsinslag mitt i veckan. De hade lyckats samla många MTB cyklister och extra kul att se så många aktiva ungdomar cykla och ha skoj. Jag är övertygad om att det har att göra med klubbens engagemang, det krävs en hel del insatser för att skapa tillväxt.

bild (2)

Nummerlapparna, samma som på Ränneslättsturen som också arrangeras av Eksjö CK. Så de är inga duvungar på arrangemang.bild (3)

Väl mottagen

Oavsett stor eller liten tävling, är det alltid saker man grubblar på inför. Jag som aldrig tidigare åkt ett varvlopp i MTB funderade på vilken karaktär banan skulle ha.

På plats blev jag väl mottagen i sekretariatet och stötte även på en Aneby-bo. Jag bodde i Aneby från att jag var ett år tom att jag gått ut gymnasiet vid 19 års ålder. Då började jag få nog av ”En gris-en ko-en Anebybo” och flyttade till Gislaved.

Nåväl, jag ska inte klanka ner på Aneby. Det är en fin by att växa upp i. Och framförallt var det trevligt att få en guidning av banan av en Anebybo och en Eksjöcyklist före starten.

Banan

bildMan blir bra på det man tränar. Jag har inte tränat så mycket på kurvtagning och därför är det inte min starka sida. På det viset var det välkommet med en ”svängig” bana. Antingen var man på väg in, mitt i eller på väg ut ur en kurva. Grymt kul iallafall.

Det fanns ett par vägval att göra utmed banan (nytt för i år), blå pil – tekniskt och kortare, röd pil lättare men längre. Jag testade inte ens röd pil (lättare och längre) utan gav mig på det blå alternativet vilket innebar ett par dropp nerför berget på den ena och stenkista nerför på den andra.

Banan var ca 7 km/varv och vi damer körde 2 varv medan herrarna körde tre (då hann jag med att köra favoritdelarna och ta lite bilder också). Det räckte till för att bli trött, jag har tom träningsvärk idag.

 

Tävling

Det var ett blekt startfält på damsidan, vilket är synd såklart men det fanns gott om killar att utmana. Jag hängde inte med de snabbaste men var jagad av ett par killar genom hela tävlingen och släppte vid ett tillfälle förbi den ena men ångrade mig och tog mig om honom lite ofint uppför en knicksig backe. Mitt mål var att hålla de båda bakom mig, vilket jag lyckade göra med mjölksyrefylld kropp.

Jag fick upp flåset rejält och fick till ett effektivt träningspass som också simulerade tävlingssituationen.

Det är bra med träningstävlingar, jag tycker man kan se de som höjare av den mentala smärttröskeln också vilket kan vara lika viktigt som den fysiska många gånger.

Tack Eksjö CK för en kanonkul bana och tävling.

bild (6)

Doserade kurvor, bumps och annat kul i början av bansträckningen.

bild (5)

bild (4)

Vi körde upp på ett litet berg, kryssade efter en snitslad sträckning och ner igen med fina ”drop”. Jättekul bana!

Blå pil (kortare vägval men mer tekniskt - Stenkistan)

Blå pil (kortare vägval men mer tekniskt – Stenkistan)

Annonser

4 reaktioner på ”Ränneborgscupen #1

  1. Hej Sandra

    Roligt att du tyckte om våran cupptävling. Nästa gång kör vi på en annan bana som jag tror du kommer tycka om. Lite mera höjdmeter men något kortare.

    Mvh Tobias Erlandsson Eksjö ck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s