Billingeracet 2014

Det var uppehåll under tävlingen men den senaste tidens regn gjorde banan lerig och tuffare än vanligt. Dessutom var den ett par kilometer längre.

20140511-215418.jpg
bild: skovdenyheter.se

På något sätt känns det alltid lika märkligt när det räknas ner till start. 30 sekunder kvar till det som man så länge har längtat efter. Nuet blir plötsligt så påtagligt, det är här och nu man kan påverka. Då gäller det att ta i och inte känna efter så noga. Billingeracet inleds med en ca 3 km lång backe upp på Billingen och jag gick så hårt jag kunde. Dagens krafter räckte inte till bergspriset, utan det knep Emmy Thelberg och jag kom upp som andra tjej.

Vidare kom Martina Thomasson ikapp mig efter ca en mil. Vi höll ihop och åkte förbi Emmy som lagade punktering. Jag fick slita som en varg, kroppen kändes trög. Det var föga förvånande eftersom jag även under veckan känt av det samma. Men det var motiverande att veta att vi var första tjejer, det fick mig att bita i och kämpa på extra mycket. Dock hände det som jag minst önskade mig -precis före en lång nedförsbacke slirade jag i leran och satte cykeln mot en sten och blev de där retliga meterna efter Martina. Det tog jag visserligen ikapp hyfsat snabbt vilket kändes bra.

Jag vart själv efter varvning

Lite före varvning (hälften) släppte Martina och grabbarna vi åkt med tappade jag bort då jag tror att de stannade för langning. Jag fick langning av Carina (tack, det är guld värt att få den hjälpen) men vart själv. Helt själv är alltid svårt att hitta rytm och tempo. 20140511-224220.jpg

Till och från hittade jag killar att sällskapa med. Men ju längre tiden gick desto tröttare blev jag och sista milen började jag må dåligt och tappa fokus. Det var riktigt tufft och tack du rara som peppade mig sista kilometrarna och uppför ”Strupen”, den omtalat branta uppförsbacken in mot mål. Det behövdes! Jag gick uppför den mitt första Billingerace och det bjuder jag inte Marcus på igen, någon måtta får det vara!

Jag var först i mål.

Det var såklart jättekul att få vinna Billingeracet. Det är jag jätteglad för. Jag kan inte minnas när jag var så trött senast, så kämpade gjorde jag!

Tack för alla gratulationer!

Alltid kul på långloppsarenan

Det är fantastiskt kul att åka gemensamt på tävlingar. Sällskap förhöjer upplevelsen och motivationen. Vi är ett härligt gäng som gillar att träna och ha kul ihop. Alla cyklade dessutom riktigt starkt, det gillar jag. Jag inspireras av er också! 20140511-224548.jpg Undertiden jag tvättade hojen avslöjade en ganska oförsynt herre att han försökt slå mig i tre års tid och äntligen lyckats på Billingeracet. ”Det säger du först nu, svarade jag” ”Jag har inte velat säga något om det eftersom du varit före mig alla lopp tidigare, sade han”. Roligt, jag ska försöka göra det svårare vid senare tillfällen. 20140511-225311.jpg

Bortsett från de iskalla duscharna var arrangemanget i toppklass.

Segern firades med ett stopp i Mullsjö, där bjöd jag hela bilen på varsin påse smågodis.

2 reaktioner på ”Billingeracet 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s