Fylleryd i Växjö, fint för cykling. Och söndagsmys.

Växjös Fylleryd imponerade på oss. Ett verkligt fint och välskött fritids och motionsområde med ett myller av skogsstigar.

Vi som älskar att vara ute på uppmarkerade leder måste bege oss från kommunen. I Värnamo lyser välskötta naturområden och cykelstigar med sin frånvaro. Tyvärr.
Men kommunen, som äger det största ansvaret, har goda möjligheter att göra en insats med våra skattepengar för fina skogsområden finns det gott om. Och vi är inte bortskämda så även det lilla skulle göra skillnad.

El Plomo
Dels hade Växjö stigcyklister byggt en ca 2 km lång slinga som de kallar El Plomo. Jättekul och varierande med stenar, rötter, doserade kurvor, byggda dropp, små bumps mm. En eloge för gediget arbete. Det blev roligare för var varv och även om man också blev tröttare fick man bättre flyt när man lärde sig känna igen banan.

Dels fanns också ett myller av andra stigar i samma område vilka var naturligt tekniska med mängder stenar. Genialt för träning inför Lida Loop.

Fotosession
Vi var inte bara där för att cykla utan det var även för att bli fotade av Mj Foto. Och efter många omtagningar och en heldag hoppas vi att vi fått några bra bilder. Vi har inte sett resultatet ännu utan litar helt fullt på att fotografen Martin har det omdömet.

20140519-095101-35461705.jpg

Gles tallskog med blåbärsris, karaktäristiskt för stora delar av Fylleryd. Men just här var det bara granar.

Söndagsmys
Veckans sista dag, sköna söndag. Igår vigde vi den, återigen till att cykla på och runtomkring Isaberg.

Jag, Pelle och Carina följde Keith som höll koll på kartan. Det blev grusvägar, stigar och asfalt, ca 55 km. Kuperat och tekniskt sista två milen gjorde väl för benen.

Keith hade för övrigt glömt cykelskorna hemma. Det var inte optimalt att cykla i Nike-dojor med träbitar som inlägg för att få en hårdare sula och ett stöd för foten. ”Men det gick bättre än jag trodde, sade han efter 3,15 h cykling”

20140519-132046-48046460.jpg

En Alsacepizza på det sedan for vi hem och jag vilade medan Keith byggde hopp.

Vi fick bygga ett litet också, som jag började träna på. Vill få in den rätta känslan och träna på att landa på bakhjulet och skjuta fram hojen.

Kul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s