Midsommarpermission.

Samtliga foto: MjFoto. Från vår fotodag på El Plomo i Växjö._MG_0531

Nu är det två veckor sedan jag fick sladd på cykeln och for in i ett träd. Med den följden att jag har 14 frakturer i kroppen som ska läka under 8-12 veckor.

Formen var på god väg och motivationen var hög.

Föregående långloppstävling Cykelrallarn vittnade om att formen var på god väg. Och till Cykelvasan i augusti ville jag ha min bästa dag på året. Under många av träningspassen i år har jag haft min målbild framför mig, tack vare den har jag gett mig ut på många pass. Samtidigt har jag haft bra sparringpartners (många gånger Pelle) och även STRAVA segmenten har förhöjt motivation att ta i det där extra.

_MG_0450

Hård kamp.

Det är en hård kamp psykiskt att gå förbi cyklarna här hemma och veta att det är månader tills jag ska få bege mig ut i skogen och njuta till fullo igen.

Sedan jag började cykla, 2008, har jag inte haft ett så här långt uppehåll från cyklingen. Det är en märklig känsla att tänka på vad som väntar den närmsta tiden. Stor del av vårt liv kretsar ju kring cyklar och cykling. Jag är nästintill beroende av att konditionsidrotta och den vällust det ger. Saknar känslan redan.

Styrkehälsningar och motivationstips.

Jag har fått många stärkande hälsningar däribland en från mountainbikeproffset Emil Lindgren. Han har själv råkat illa ut och behövt ta sig igenom en tid med rehabilitering under sin karriär. Så hans tips kom väl till pass och jag kan tänka mig att det kan vara en väg som även passar mig.

Och vetskapen om att man ofta kliver stark ur motgångar gör det värt att kämpa.

Emil Lindgren har för övrigt en blogg där man får en inblick i hur det är att leva som mountainbikeproffs.

Hur jag mår nu?

Jag blir lätt utmattad och måste vila liggandes flera gånger per dag. Nattsömnen är fortfarande inte tillräcklig vilket gör att jag blir trött och sover i omgångar på förmiddagen. Morgonen är jobbigast.

Jag har varit stabil under min permission så förhoppningen är att jag blir utskriven från sjukhuset imorgon. Framstegen i helgen har framförallt varit att jag kan gå kortare promenader på ca 1-2 km och att korsetten fungerar bättre. Korsetten bär jag för att hjälpa mina brutna bröstryggkotor att hålla sig på plats samtidigt som den ger mig hjälp med att orka hålla ryggen upprätt.

Det är för övrigt en härlig känsla att vara hemma och kunna göra småfix när ork finns!

_MG_0722

 

Annonser

2 reaktioner på ”Midsommarpermission.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s