Hemmabakt knäckebröd.

Efter att ha bakat knäckebröd för första gången och insett hur enkelt det var tänkte jag dela med mig av receptet. Keith hävdade att det var det godaste jag har bakat på länge och åt knäckebröd som man åt mammas nybakade bullar när man bodde hemma.

Recept: 1,5 dl vetemjöl (alt bovetemjöl för glutenfritt) – 0,5 dl kokosmjöl – 1 dl pumpafrön – 1 dl krossade linfrö – 1 dl riven kokos – 3 dl kokhett vatten med någon matsked olja i – flingsalt.

Enkelt att göra: sätt ugnen på 175 grader -blanda alla torra ingredienser – häll på vatten och olja – blanda ihop till en smet – lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och bred med hjälp av händerna eller en kavel ut smeten tunt och jämnt över plåten. Dra av det översta pappret. Skär rutor i smeten till önskad storlek på knäckebrödet. Strö flingsalt på. Grädda i 40-50 minuter eller tills det är helt torkat och kripsigt. Jag hade inne knäckebrödet på eftervärme för att få det riktigt hårt.

Bra energi att börja dagen med. Ihop med starkt kaffe, ett ägg, yoghurt och müsli blir frukosten komplett.

IMG_1412.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s