Löparskor.

I samband med att jag började jogga/springa/löpa (kan inte bestämma mig för vilket ord som passar bäst att säga) inför hösten 2013 köpte jag nya löparskor. Det var ingen lätt match att hitta en sko, i djungeln av löparskor, som passade just mina behov och mina fötter. Men så här i efterhand kan jag konstatera att jag köpt samtliga tre löpar/promenadskor på sportvaruhuset XXL. Dels för att de har ett stort och bra sortiment och för att jag har fått hjälp av engagerad och kunnig personal.

bild (16)

Det är kul med färg på löparskor!

Jag tycker det har varit bra att ha två par löparskor att variera med. Och nu när jag har börjat promenera mer har jag även känt ett behov av att ha ett par bättre promenadskor som klarar fukt och har ett bra grepp i sulan.

De rosa till vänster: Nike Flywire, riktiga lättviktare (väger under 400 gram paret) som ger en fantastisk lätt fartkänsla. Perfekt att tävla/springa lopp i. Men ger inte särskilt bra stöd till foten. Även snygga och sköna att ha till jobbet eller på fritiden om man så vill. Nackdelen har varit sulans mönster, det fastnar stenar i vilket är väldigt irriterande för mig som har stengångar i trädgården.

De gröna: Jag har trivts bra i mina Asics GT 2000, den är stabil, har drop (högre bak i hälen än fram) och ger ett bra stöd åt mig som pronerar. Man kan nog räkna in de till att vara en lättviktssko,de väger ca 550 g vilket får anses ok. Det kan nog bli ett par likadana nästa gång jag köper löparskor vilket det kan vara time för snart då det sägs att man inte bör ha de för länge eller för många mil. Dämpning och annat slits och gör inte lika god nytta.

De coralla till höger: Salomon XA 3D, mina nyaste skor som jag investerat i främst för att ha som promenadskor när jag går i terräng eller när det är blött och fuktigt ute. Det är en vattentät sko med Gore-Tex membran. Väger ca 750 g paret. Tyvärr, fick jag ett rejält skoskav redan första rundan så jag har inte kunnat använda de efter det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s