Livsnjutarsöndag.

Återigen är jag uppe före Keith fastän jag har min väckarklockas ringsignal ställd 30 minuter senare. Det beror på att han snoozar och jag går upp på första ringsignalen även då hans larm tjuter. Jag vet att många snoozar, själv tycker jag det ger en nypa morgonångest.

Livsnjutarsöndag
Likaså kan upptäckten av stadigt regn på morgonen ge en nypa ångest när man har planerat för en utedag innehållande fiske, cykling, kaffedrickande och grillning. För oss vanliga, inte för en glad fiskare. För honom är det viktigaste av allt tiden vid sjön -ju längre man är där desto rimligare att man fångar en fisk. Oavsett väder. Och det är faktisk nästan alltid så att det behövs en som drar med resterande i gänget som är på väg att ställa in för att det faller lite vatten från ovan.

Nog åkte vi på utsatt tid till SM-Gölen. Och nog såg det lite uppgivet ut med vädret. Inledningsvis.IMG_9020.JPG

IMG_9023.JPG
Amanda var riktigt flink med sitt kastspö. Det var ingen tendens till skomakarens barn…IMG_9024.JPG

Skam den som ger sig är ett annat välkänt uttryck som sannerligen stämmer rätt ofta.IMG_9031.JPG

Det är häftigt och fint med flugfiske.IMG_9029.JPG

bild (1)

bild (2)
När solen tittade fram passade jag på att bege mig på en cykelrunda. Vi var ju ändå i Eksjö -trästaden för vissa, MTB staden för andra. De har ett väl utvecklat och arbetat cykelområde som jag tror heter Ränneborg. I vilket fall var jag där på Ränneborgscupen i våras och det var fortfarande pilat en kul slinga. Dock var det i lerigaste laget och väldigt halt på rötterna samtidigt som det fanns gott om tallar som jag inte alls ville halka in i…

IMG_9025.JPG
Livsnjuteriet fortsatte, när jag var tillbaka grillade och fikade vi. Amanda och Niklas hade fixat massor gott och det är få luncher som smakar bättre än de ute. En härlig dag!

IMG_9032.JPG

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s