Gemenskapspasset i Bor på onsdagar.

Aldrig är man så långt ifrån att hoppa över ett pass som när man har bestämt träff med kompisar. Och aldrig är det så roligt att prata om ett träningspass som när man har cyklat med kompisar. Och aldrig är man tryggare än om man cyklar ihop med kompisar.

Det finns alltid många anledningar att cykla tillsammans.

Varje onsdag hela vintern i Bor.
Det är ett öppet pass för alla med en cykel som klarar grusväg och en lampa som gör det möjligt att se i mörkret. Vi cyklar alltid med devisen om att alla som var med från början ska vara med vid slutet. Vi stannar alltid och hjälper till (Pelle) med punktering eller andra tekniska problem. Vi skapar alltid bra förutsättningar för alla trots olika nivå, tex genom att de som vill tar mer vind och fri fart i backar.

När vi kommer tillbaks fikar vi på Stationshuset– trötta, nöjda och kaffesugna– känner oss alldeles uppfyllda av passet, inspirerade av varandra. Lyckliga.

Missa inte möjligheten att vara en del i cykelgemenskapen!

Inte ens en bild från igår.
Då får ni måla upp bilden av ca 10 cyklister iförda tights, buffar, hjälmar, handskar, lampor på styret/hjälmen och utsmyckade med reflexer. Cyklandes i två led på bilfria grusvägar, den enda trafiken var två rådjur som spänstigt hoppade över vägen och säkert undrade vad vi gjorde på deras jaktmarker.

Att cykla i grupp är ingen självklarhet att alla kan. Men vi gamla landsvägscyklister är klungperfektionister (nytt ord?), vi ser till att det byts av längst fram, att man håller lagom avstånd i klungan och att de längst bak är med. Målet är att få en effektiv och säker kedja.

Pelle ville ha hög puls
När backen närmade sig blev det genast lite oroligt i klungan, det låg i luften att det skulle koras en KOM för dagen. Jag hade bestämt mig för att inte vara med eftersom jag hade lite känningar i halsen. Men när Pelle initierade med en attack var det helt omöjligt att inte svara med att åtminstone försöka komma ifatt. Det är ju så kul med uppförs. Nerförs känns det fortfarande läskigt men jag försöker att träna mig på det med.

Det vart ett bra och roligt pass. Vi avslutade som vanligt m gofika på Stationshuset.

Och halsen gav sig till känna i natt. Kl 05 gick jag upp och drack te och åt halstabletter… Men det har lagt si under dagen så jag hoppas att jag håller mig friskus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s