Onsdagspasset i Bor blev på torsdagen

Det är snart november och ändå blir man tagen på sängen när termometern visa ynka 2 grader. Så är det alltid när första köldknäppen kommer.

Vanan trogen var vi sena så det rycktes i lådor och rotades i garderober efter mössor, vintervantar och skoöverdrag samtidigt som lampor, batteri och reflexer skulle med. Sedan skulle cyklarna packas in i bilen. (Och det är dessutom tidsomställningshumör i ytterligare 2,5 veckor). Det vart ett helt äventyr att ta sig till vinterträningen i Bor. Men det är lika bra att vänja sig, vintern har knappt börjat.
IMG_1499.JPG
Passet
Det var mycket snack om kylan första halvtimmen, många kalla händer och tår. Rundan med grus/asfaltsvägar uppmanade till klungkörning, i och med att vi var elva stycken som turades om att dra var det lite svårt att få upp värmen.

Keith, som utvecklat asfaltsallergi sedan han gått in i mtbbubblan, sade att det var för första gången på år och dagar han körde klungkörning.

– Man får planera cyklingen, ligga med fingrarna på bromsen och parera. Det blir en annan typ av träning men det bra för benen med ett konstant tryck.

Det är lite annat att köra klunga med mtb cyklister, man får inte somna till för rätt som det är vinglar någon eller tvärbromsar. För att inte tala om rycken vid bytena längst fram i spetsen som genererar gummibandseffekten längst bak. Det kan nog bli ordning på det med vad det lider.

Borrundan lockar långväga gäster
Vi hade besök både från Jönköping och faktiskt även från Skåne. Jättekul att hela Sverige har börjat upptäcka våra trevliga träningar.

Vissa längtar efter varm kaffe och fika efter utfört pass…

IMG_1498.JPG

IMG_1497.JPG
…andra efter att kolla strava.

IMG_1500.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s