Söndagspasset och söndagskalaset.

Att jämföra sig med andra tröttnar man visst aldrig på. Det är väl därför STRAVA (träningsnirdarnas Facebook) har vuxit sig så stora. Vi gillar också STRAVA. Det är ett kul sätt att mäta sina egna förbättringar på och det är ett nytt sätt att motivera sig att köra intervallen lite hårdare än om man bara hade sin egen tid att jämföra med.

Vi lät oss bli träningsmotiverade av att ha som mål att avsluta rundan med att ta ett KOM (King of mountain). Det på det 8 km långa grusvägssegment på den gamla banvallen från Hånger.

Pelle från Bor, som vi brukar cykla med, har i princip vartenda KOM i sina trakter, häromdagen susade han förbi på vår hemmabana och plockade ovan KOM. Då fick vi nog.

Vi hade tänkt att ta segmentet utan att behöva göra maximal insats. Men nog blev vi trötta. Jag , hade trötta ben sedan lördagspasset och fick bita ihop från början och släppte hjul sista kilometern när Keith ökade farten. Men han blev också lite trött så väl ”i mål” var jag bara 2 SEK bakom.

Ett bra intervall på ca 12-13 minuter. Och roligt.

Rundan
Keith bestämde rundan, jag bara hängde med. Vi cyklade till Åminne, tog av mot Gölsaryd och klippte Månsabobacken -den är stygg så jag på lilla klingan och lättaste växeln bak, Keith har ny cross med bara en klinga, numer är det det som gäller. Vidare tog vi oss upp och förbi vindkraftverken, ner mot Vallerstad, fortsatte på Halmstadvägen (notera att det fortfarande är grusväg), förbi Fröset, Rydala, Hånger och sedan banvallen hem. Ca 40 km och bara grus och traktorvägar. Tokvarmt för att vara 2a november.

Halmstadvägen var nog en stor väg förr i tiden.

IMG_9368.JPG

IMG_9369.JPG
Så här glad var Keith efter passet. Med all rätt, det var roligt

IMG_9366.JPG
Resten av dagen ägnade vi åt att förbereda och fixa inför kvällens familjekalas för Anton -Keiths yngsta son fyllde nämligen 17 år. Det är tradition i Keiths familj att samlas kring både de vuxnas och barnens födelsedagar.
Till varmrätt är det en utmaning att komma ihåg alla ”specialare”, en som inte äter kött, en som inte tål nötter, svamp eller skaldjur och en som inte gillar vitlök eller curry.

Jag hade inspirationen att baka en minidessertbuffe -kladdkakemuffins för att alla ungdomar älskar kladdkaka, halloweenspindlar för att jag själv älskar vitchokladkladdkaka samt gillar att pyssla och saffransbiscotti för att saffran är en underbar krydda.

IMG_9373.JPG
Recept på Saffranbiscotti här. funkade bra att utesluta nötter, men hade de inne i ugnen och torka längre än receptet.

IMG_9347.JPG

Annonser

2 reaktioner på ”Söndagspasset och söndagskalaset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s