Koka goda fudge.

IMG_9393.JPG

IMG_9394.JPG
Hemmabakt är alltid bäst. Dessa fudge är perfekta att ha i frysen och ta fram precis när du fyllt din kopp med Arvid Nordkvist Svea kaffe.

Jordnötssmör fudge.
Vaniljpulver el en vaniljstång
1 1/4 dl mjölk
4 dl farinsocker el råsocker
1/2 dl eko honung
250 g jordnötssmör
4 1/2 dl florsocker
Flingsalt

Förbered en form med bakpapper, ca 20×20 cm.

Smält smöret, tillsätt mjölk, socker, honung, vaniljpulver och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda 4-5 minuter.

Tillsätt jordnötssmör och florsocker och rör noga tills klumparna är borta. Häll fudgen i formen. Strö över flingsalt. Låt svalna och ställ i kylen. Skär sedan i bitar och frys in.

Ät och njut.

Receptet hittade jag i Elle mat och vin men ovan är lite anpassat efter hur jag gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s