Träning på gym och flygrädsla

bild (5)

Det var länge sedan jag tränade på ett ”riktigt” gym. Det var roligt och mitt pass såg ut så här:

16 min på löpband, varav ca 6 min med 7 % lutnig.

Mitt styrkepass för ryggen:
Benböj, Marklyft, Ryggböjningar framåt med skivstång-pressa up, Push ups, Rodd-drag, Ufallssteg med bålrotation, två olika övningar med rotation på bollen. Ca 40 minuter.

Avslutade med 7 minuter på löpband.

Jag har inte sprungit de senaste två veckorna med anledning av att jag upplever att det alltid värker någonstans när man håller på med den skaderika sporten. Dock skulle jag gärna vilja eftersom det är en snabb och smidig konditionsträning.

Flygrädsla.

Jag är rädd för att flyga. Men det finns inte en chans att jag ställer in en resa utan jag biter ihop. Jag har jobbat för att det ska bli bättre och det är mycket bättre och mer kontrollerat nu än för några år sedan. När jag var som mest rädd började jag oroa mig en vecka före avfärd och sov oroligt de två sista nätterna före vi skulle flyga. På flyget var jag som ”en annan Sandra” som jag själv inte kände igen. Det blev väldigt jobbigt, dels för att jag slappnade av och blev väldigt trött av när vi väl var framme och dels för att jag började oroa mig ett par dagar före vi skulle åka hem.

Hur det började.

Jag var med om en bilolycka och efter det kom farträdsla i bil och flygrädsla. För övrigt kom jag helt oskadd ur en kvaddad och demolerad bil som fick skrotas.

Hur blir man bättre på att flyga?

För mig släppte det ett år när jag hade många flygningar. Alltså fungerade det man har hört ska fungera: utsätt dig för din rädsla.
Flygningen igår kändes dock lite jobbigare igen, det berodde nog på att väderleken visade på en mindre storm och att både jag och Keith vaknade flera gånger pga av kraftig blåst. Det var inte angenämt att veta att man skulle åka propellerplan i hård vind. Det var väldigt ”gungigt” vid start och landning. Men det gick ju bra, vi kom både dit och hem.

Och jag går segrande ur flygstriden i min hjärna. 1-0.

Volkswagen gör alltid det lilla extra med sina konferenser, det älskar jag! Jag blir så glad och inspirerad. Se så fin scenen var.

bild (4)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s