Nöjd och glad med gårdagens långpass.

Min plan var att ta crossen och cykla odubbat för att få lite lättare förutsättningar att få ihop kilometrar, men istället blev det 29″ och dubbdäckspremiär. Det var tur att jag anslutit mig till Stravas Rapha Festive 500, annars hade jag nog lagt ner styret när jag såg snön.

Vinterlandskap är alltid fint, dock varken lätt eller snabbcyklat.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0371.jpg
Inte så kallt ute varför valet av underställ föll på steg 4/7. Det är bra med tydliga sifferangivelser. För övrigt blev jag sponsrad med nya brillor på julafton. Sponsor Keith. Mina förra x-cross ligger övergivna i skogen om de inte blivit upphittade av någon lycklig cyklist.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0364.jpg
Efter två dagar med distanscykling hade jag inga förväntningar om en pigg och alert kropp. Men det kändes faktiskt bra och jag hade det smått mysigt. Ryggen ställde upp och det som kändes mest var ovana och trötta ben och sätesmuskler. Skoj!

Mötte lokalkändisar.
Varje dag har jag sett cyklister och löpare ute, det verkar vara bra fart på Värnamofolket även vintertid. Idag mötte jag två av stadens cykelprofiler: Jimmy Bodin, känd i cykelsammanhang, och den evigt unga Lasse Olsson (72 år) som något av de senaste åren toppat och trampat 2000 mil. Det i sig är imponerande, men det är bra tryck i pedalerna också och han hänger med vck’s vassaste cyklister även när det går undan. Det är få som klår Lasse i positionering. Även Lasses son Johan är duktig på att cykla. Han var på väg hem från vck’s träning när jag lyckades cykla ifatt honom för att växla ett par ord.
”Hej, bra att du kom jag behöver draghjälp, inledde han” ”Jag med svarade jag” ”Jag är helt slut, jag har varit ute i fyra timmar” ”Jag med, svarade jag” ”Pierre, Peter och Anders har kört som svin” ”jaha, jag har tagit all vind själv, sade jag” ”Det ska bli skönt att komma hem och jag är hungrig, sade Johan”
En typisk vinterdistanskonversation.

23km/h i snitt på dagens 98 km.
Som sagt nöjd och glad men vansinnigt trött i benen på kvällen. Jag har turen att ha en sambo som kan massera, så det blev en timme på lårmusklerna -det kändes!

Icespiker med över 400 dubb i var däck känns tryggt.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0374.jpg
Jag fick även sponsring med fotvärmare på julafton. Sponsor: Niklas & Amanda. Grymma tofflor som kan användas såväl utomhus (jodå) som inne och perfekt för frusna fötter.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0373.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s