STRAVA Rapha Festive 500 dag 4.

Det är en rejäl utmaning att ta sig igenom Stravas Rapha Festive i år. De nordliga vindarna gör det onödigt kyligt och igår visade termometern -9 grader kl 7,30 och kl 8,30 när jag begav mig var det -10,2.

Därför passade det bra att gå upp några steg i Assos underställsstege, 6/7. Varm och även med hög hals.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0377.jpg
Trodde jag hade en tuff dag i sadeln framför mig när jag trampade iväg.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0398.jpg
Det visade sig dock att detta blev det bästa passet för veckan. Märkligt, jag brukar bli tröttare för var dag. Keith däremot är tvärtom han blir starkare. Därför är vi oftast oense om runda, lunchställe och cykelpolitik dag tre när vi är på träningsläger.

82 kilometer
De första 4,7 milen avverkade jag på gamla E4an och vände. Efter det var jag rejält nerkyld både på fötter och händer trots vinterskor med skoöverdrag och Hestrahandskens Wool Terry Lobster (som jag sällan fryser i). Därför hoppade jag in hemma och bytte buffen som var prydd med istappar, spolade fingrarna under varmvatten, satte fötterna i mina värmande tofflor, drack kaffe och åt lussebulle framför brasan. Där satt jag alltför bra och det tog emot att bege sig ut på kilometerjakt igen. Den första kvarten bet det i kinderna. Men jag bestämde mig för att köra på traktorvägar i skogen och blev snabbt varmare och tyckte det var riktigt kul. Dock blev tempot lite lägre men eftersom vi inte hade något planerat på hela dagen hade jag inte brått.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2014/12/img_0384.jpg
Bättre än väntat
Jag är förvånad över hur bra det kändes i kroppen. Det är stort för mig att klara av att utmana mig själv på sånna här långa pass. Det måste vara ett gott tecken på att jag är på väg tillbaks.

Det tog ett par koppar te och en bastu att bli varm. Resten av dagen var lugn och skön och jag bakade knäckebröd och kokade (och åt) en liten sats med lakritsknäck. Knäck är en favorit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s