Vi testar en lösning på middagsbekymmer.

Vad ska vi äta idag?

Vi har långa dagar på jobbet, tränar nästan varje dag, tvättar 6 cyklar, kläder och två bilar (ok jag tvättar inte min så ofta), sköter ett stort hus och ca 1 tunnland tomt.

Våra jobb är kreativa och efter jobbet tänker vi kreativt på tex cykelprojekt eller vilda idéer.

När det kommer till mat försvinner vår kreativitet och intresse på två sekunder. Det slutar nästan alltid med en kycklingsallad på Coop, Ica, Burger King eller i bästa fall hemma.

Vi är trötta på det. Att inte ha råvaror hemma. Att åka iväg och fixa det ätbara när hungern redan satt in. Samma sak nästan varje kväll.

Därför har vi funderat på att skaffa matkasse. Men problemet är att jag inte äter gris-, nöt- eller viltkött. Då jag äter fisk och kyckling vill vi inte heller ha en vegetarisk kasse.

Lösningen på middagsbekymmer.
Eftersom jag lever med en rationell man har han kommit fram till en lösning som är värd att testa:
Vi kommer således att i tre veckor äta och laga enligt ett förutbestämt matschema (gäller vardagar). Det mesta som ska tillagas är inhandlat och bara det som är färskvaror såsom grönsaker kompletterar vi med.

På så sätt kommer jag även bli bättre på att få med mig en matlåda till jobbet. För jag fungerar lika även där.

Vi får se om det fungerar. Hoppas det.

Den här lunchen skulle jag kunna tänka mig varje dag i tre veckor. Nu var det nästan två år sedan vi satt i San Bartolome och hade det varmt och skönt.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7d8/16119904/files/2015/01/img_1776.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s