Bakdag, löppass och kalas.

Söndagen började mindre bra, jag vaknade kl 07 med tandvärk (som släppte efter en timme). Tog en promenad, stretchade och åt frukost.

Bakdag.
Sedan började jag baka. Det blev en rågsiktslimpa och frallisar. Chokladkolor. Och snickersbitar.

Det blev mackbuffé till lunch.

2015/01/img_1019.jpg

2015/01/img_1020.jpg

2015/01/img_1021.jpg
Recept på brödet.

Tycker bröden blev bra, limpan blev godast enligt mig.

50 g jäst, 5 dl vatten, 2 msk sirap, 2 msk smör, 1 dl solrosfrö, 2 dl russin, ca 7-9 dl mjöl, ca 4-5 dl rågsikt (tillsätt lite mjöl i taget och kolla av konsistensen)
1 msk salt.

Arbeta med maskin ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta någon minut till med maskinen.

Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Mjöla en brödform. Dela degen i två delar. Den ena halvan placeras i formen och den andra räcker till 7-8 frallor.

Låt jäsa 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ett vattenbad på botten i ugnen.

Svisch in med frallorna, ca 10 minuter beroende på hur stora de är.

Ta ur ”brödlimpan” ur formen och lägg den på en bakpapperklädd plåt. In i ugnen 8 minuter på 225 grader.
Sänk värmen till 200 grader och spraya limpan med vatten. Låt vara i ugnen ca 25 min till. Kolla gärna temperaturen i brödet. Jag tycker 96 grader är lagom.

Löppass.
Eftersom vi skulle på födelsedagskalas på kvällen kändes det skönt att komma ut på en löprunda, särskilt efter en halvdag i köket.

Jag snörade på mig mina Asics, pluggade i musik i öronen och begav mig på ett pass innehållande några intervaller i backe. 4 st* ca 3 min.

2015/01/img_1002.jpg
Jag förvånades över hur bra det kändes. Bortsett från ”löparmagen” så hade jag inte ont någonstans och hyfsat pigg kropp. Det har successivt känts bättre sedan i fredags. Inte mig emot. Denna veckan hoppas jag att få tillbaka motivationen för utecykling och då vore det såklart även bra om jag lyckas laga min vinterhoj.

Kalas.

I Keiths familj bjuder traditionsenligt den som fyller år på middag och efterrätt. Igår var det Keith systers tur att bjuda men det är först idag hon har den äran att bli ett år äldre på pappret. Efterrätten var både god och vacker. Jag blev inspirerad att äta mer färska bär, det känns fräscht och är en lyxig detalj i vardagen.

2015/01/img_1026.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s