Frukt och nötbröd.

Jag älskar denna typ av bröd med frukt och nötter som smaksättare. Det blir väldigt saftigt och håller sig färskt ett par dagar. Sedan är det smidigt och snabbt att slänga ihop eftersom det är ett bakpulver bröd.
2015/01/img_1109.jpg

2015/01/img_1110.jpg

2015/01/img_1108.jpg
Recept.
150 g torkad frukt
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn m fiber
1 dl mandelmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl yoghurt
1/2 dl sirap
Ca 1-2 tsk brödkryddor (frivilligt)

Sätt ugnen på 200 grader
Grovhacka frukt o nötter, blanda med alla torra ingredienser

Rör i yoghurt

Fördela smeten i en bakpapperklädd form ca 1,5 liter.

Grädda på nedersta falsen i ca en timme eller tills temperaturen är ca 98 grader mitt i limpan.

2015/01/img_11071.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s