Isaberg, på skidor.

Här i min blogg får ni alltid läsa om Isaberg som MTB mecka. Men det faktum är att sedan starten 1968 har huvudnäringen bestått i att locka skidåkare till smålandsfjällen (dock började man redan 1920 att åka skidor på berget).

Cykel byttes till skidor.
Vi är alldeles för sällan på Isaberg med skidor och pjäxor. Tack vare min bror och hans dotter Amanda så blev det av och det vart en härlig dag i skidbacken.

De åkte för första gången och det gick galant. Långt över förväntan om ni frågar mig. Framförallt tyckte de det var roligt vilket jag stämmer in i. Det är en härlig känsla att susa ner i backarna och jag älskar utomhusaktiviteter. Det är skönt på ett speciellt sätt och för att inte tala om fikat som smakar dubbelt så gott.

Isaberg är en modern skidanläggning och här köar vi till sexstolsliften.

2015/01/img_1155.jpg

2015/01/img_1146.jpg

2015/01/img_1150.jpg

2015/01/img_1152.jpg
Redan efter ett par timmar i den lättare backen begav vi oss upp i den största backen. Det var modigt.

2015/01/img_1154.jpg

2015/01/img_1134.jpg
Jag trodde att vi skulle vara nöjda efter ett par timmar men som vanligt när man har roligt rusade tiden och det blev en heldag. Keith var också på berget men han hade det nog inte lika kul som oss, då han mestadels höll sig sysselsatt med siffror på sitt kontor.

Nästa gång hoppas jag att han är med i backen. Jag är ingen höjdare på skidor och skulle behöva lite experttips för att bättra på tekniken. Keith har varit en passionerad skidåkare och bott i Frankrike i ett halvår endast för att åka slalom.

Jag hittade hans googles från den tiden, 1992!

2015/01/img_1131.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s