Tränat med pulsband och åkt slalom.

Det har blivit fyra cykelpass hittills denna veckan och idag ska det bli ett till. Jag har har inte kört något långpass vilket jag har som mål att göra idag, iallafall tre timmar.

Tränat med pulsklockan/cykeldatorn
Jag har blivit nirdig och tränat med pulsband under veckan.

Dels känner jag att jag behöver ”lära känna” pulsen bättre. Nu efter olyckan fungerar inte min kropp lika som tidigare. Jag har tex svårare att ta ut mig och sämre återhämtning. Men efter rekommendationer tycker man att det är bra att jag tränar och håller igång. Man säger är att inget skulle troligtvis bli bättre av att jag avstod träning. Faktum är att det som fortsatt är väldigt tufft är att ha ett så stillasittande jobb som jag har som ”kontorsråtta”. Men jag har lagt in som rutin att promenera ca 8-12 minuter på lunchen.

Men tillbaka till pulsnoteringen.
Jo, jag har tränat intervaller i backe både på cykeln och i löpskorna. Det jag har märkt är att jag har haft svårt att få upp pulsen, framförallt när jag cyklar. Det är ju generellt så att man har högre puls när man löptränar, jag brukar ligga runt 10 slag högre och utan att ha testat min maxpuls i löpning så tror att jag har ca 10 slag högre än maxpulsen i cykling.

Dels körde jag intervallerna i minusgrader (vilket håller nere pulsen) och dels hade jag trötta ben när jag cyklade och var trött i kroppen när jag löpte. Det kan vara två ytterligare anledningar till att det var svårt att trycka upp pulsen.

Förutom träningen.
Vi har haft besök av min bror och hans dotter. I fredags träffades vi på Isaberg klockan 17,30 och körde slalom på kvällsåkningen som varade fram till 21,30. Det var nypistat och lite folk i backen så vi fick bra skidåkning.

Igår testade Amanda fatbiken och även hon tyckte det var en häftig cykel.

IMG_1319-0
Efter det bakade jag och Amanda en Mountain Chocolatecake, den blev väldigt kladdig och farligt god.

IMG_1316

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s