Söndagspasset och nytt brödbak.

Jag googlade fram ett brödrecept där brödet skulle jäsa ca 3 h. Tanken var att cykla medan degen så sakta jäste.

Det var ett tag sedan jag cyklade i sämre förhållanden vädermässigt. Vi fick ca 10 cm snö igår eftermiddag som idag blivit till slask samtidigt som stora snöflingor singlade ner och blötte ännu mer.
Jag styrde norrut mot Hörle med rejäl vind i ryggen vilket gav lagom ångest över vad som väntade efter Fryele där jag vände om och cyklade söderut mot Värnamo. Med gårdagens långpass i benen kände jag mig inte vidare pigg men trots allt stark. De dagarna är motvinden inte lika frustrerande, snarare bra träning. 1 h 59 min och superkall om fingrarna. Sodär kall att jag hade svårt att greppa husnyckeln och vrida om för att ta mig in, omöjligt att ta av skorna och svimfärdig när jag höll fingrarna under ljummet vatten.

Igår var det grönt och hopp om vår…

IMG_1555
Nytt recept på bröd.
Inga konstigheter med ingredienserna utan mer utbakningen och gräddningen som var nytt för mig.

Här är receptet.
Det som står längst ner och heter ”konstiga mjölsorter”. Jag använde mandel och rismjöl. Den sk rundrivningen var smidigt och gav brödet en snygg yta.

Vi åt det till en soppa. Jag tyckte det blev jättegott (men Keith sade inget) särskilt med den hårda ytan. Nästa gång kommer jag dock att använda ett annat  ”vanligt” mjöl som alternativ, vilket säkerligen gör att det blir luftigare.

IMG_1571-0

IMG_1568

IMG_1563

IMG_1565

Annonser

2 reaktioner på ”Söndagspasset och nytt brödbak.

  1. Vad duktig du är! Både på träning (intet nytt under solen!), baka, fota, styla och hålla i fester. Dessutom har du god smak (har vi ju kommit fram till). Kan ju inte bli annat än impad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s