Att välja däck till MTB.

IMG_7947

Jag har ofta lite vånda över däckval. Att välja däck till cykeln kan vara en djungel. Senast jag funderade var inför helgens tävling i Motala då det skulle vara mycket grusvägsåka och på min cykel satt däck som jag valt inför XCO SM.

Jag resonerar ungefär så här:

  • Jag vill ha lätta däck
  • Jag vill ha finaste gummit.
  • I förhållande till vikten på däcken vill jag ha så bra grepp som möjligt.
  • Numer vill jag ha en ganska stor luftkammare, för ett år sedan gillade jag smalare däck.
  • Jag vill åka utan slang (alltså med vätska i däcken istället för att minimera risk för punka och för att spara vikt).
  • Jag har inte snakeskin (förstärkning på sidorna -mindre risk att däcken skärs sönder)

Mitt val inför SM i XCO var initialt Schwalbe Rocket Ron, Pacestar, EVO, ca 490 g. 2,2 fram och 2,1 bak (slanglöst). Men 2,1:orna läckte och väl på kändes de för smala därför bytte jag 2,1 till en 2,2 även bak. 2,2 orna har varit täta från början. Körde med ca 1,5 bar på SM och det var jag nöjd med.

Mitt val på 1572 MTB Challenge i Motala föll till slut på att köra med samma uppsättning. Det kändes inte helt rätt då det är ganska mycket mönster på Rocket Ron och på grusväg kunde det varit bättre med något däck med mindre mönster som är mer lättrullat. Dock var det väldigt lerigt i skogen och jag tycker trots mönstret att RR rullar bra så jag var faktiskt nöjd med att jag låtit de sitta på. Hade i mer luft, ca 1,7-1,8 bar.

Jag tror att jag hade valt samma uppsättning även till Cykelvasan faktiskt. Med 1,8 bar.

Annonser

En reaktion på ”Att välja däck till MTB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s