Rödbetsbröd

  

6-7 frallor

25 g jäst

3 dl vatten (37 grader)

1 msk olivolja

Ca 7-8 dl vetemjöl 

1 riven rödbeta

1/2 dl solrosfrö 

2 tsk flingsalt 

Blanda vatten o jäst, tillsätt olivoljan.

Tillsätt mjölet tills det blir en bra konsistens på degen. Häll i saltet. Knåda i assistent eller för hand. 

Vänd i solrosfrö och den rivna rödbetan. Låt jäsa 30 min. 

Baka frallor. Låt jäsa ca 30 min.

Ha ugnen på ca 225 grader. Spraya gärna med vatten några gånger under gräddningen för att få en knaprig yta. Ha inne bullarna ca 12-15 min. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s