Västgötaloppetrapporten 

Jag velade lite på om jag skulle göra en efteranmälan i Västgötaloppet, men när brorsan smsade att han var på väg i bil för att heja på mig tänkte jag att då får väl jag också åka. Och det ångrar jag inte. Att tävla är alltid ett bra träningspass, motivationshöjande och det är socialt roligt.

Starten gick nere vid Åsunden och målet var beläget 125 hm högre upp på Lassalyckan, som för övrigt håller väldigt hög klass och omklädningsrum, dusch mm känns lika bra som på ett fräscht hotell. Banan bestod av två loopar, den första på 4 mil och den andra på ca 3,3 mil. Mer än så visste jag inte och jag hade inte provåkt någon del av banan före loppet, vilket såklart är en liten nackdel.

Loppet

Startbacken var tuff (ca 160 hm) och det var där jag registrerade min högsta puls för dagen. Tidigare har backar varit ”min grej” men efter olyckan är det andra förutsättningar. Jag visste sedan tidigare att det skulle bli svårt att rå på regerande Svenska mästarinnan Jenny och hon satte ett högt tempo direkt. Mitt fokus blev att försvara andra platsen snarare än att kriga om att få stå överst på pallen.
Jag hittade några grabbar att åka med. Vi var ibland runt 4 stycken och ibland upp till 10 stycken. Det kördes väldigt ryckigt och stundtals under första loopens grusvägsrally fick jag deja vus från forna landsvägstävlingar. Det samarbetades inte i gruppen och jag var många gånger längst bak i ledet och kämpade med gummibandseffekten. Men jag bet mig kvar även om det var riktigt kritiskt i stigningen före varvningen.

Mot slutet var jag segsliten och hade Jenny för långt fram för att kunna ta i fatt och hade en lucka till dem bakom så fokus var att forceras i mål. Eller vänta lite… Stefan dök upp som ”gubben i lådan” och ville åka om mig i sista stigningen. Där gick gränsen. Då fick jag bita i och göra av med sista krutet för att åtminstone se till att vi passerade målet exakt samtidigt.

2a plats

Jag fick vara nöjd med att kunna cykla hem andra platsen. Och jag kunde inte gjort något annorlunda under loppet som hade gett mig bättre möjligheter att få en bättre placering.

Cykeln

Min Trek Superfly 9,9 fungerade bra. Loppet var inte mer tekniskt än att jag faktiskt åkte med låst fram och bakdämpare hela tiden.

Jag hade lite hjärnspöken då däcken de senaste veckan inte har hållt trycket. Trodde vid några tillfällen att det var lite luft i bakdäcket men det klarade sig.
Dock tog cykeln höstledigt efter loppet. Igår fungerade inte växlarna och bakväxeln var lite ”konstig” (bra beskrivning när man inte vet vad tekniska saker heter och beror på).

Publiken, service och arrangemanget.

Jag hörde många påhejande röster utmed banan ”kom igen Sandra” -tack, det är verkligen peppande. Jag tackar också för att vissa tom säger vilken placering man håller. Pappa, Niklas och Keith var med och skötte servicen utomordentligt bra. Enervit sponsrade med drickaflaskor utmed banan, det kom väl till pass för min del.

Västgötaloppet höll hög klass på arrangemanget. Alltifrån området Lassalyckan, till parkering till pilar till funktionärer till prisceremonin var topp. Ulricehamn ska fö stå värdar för det här.

Resultat 1. Jenny Stenerhag 2. Jag 3. Nellie Larsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s