Jobbiga saker. 

Har jag visat er vår gata, där vi bor? Den ser ut så här. Vårt hus ligger längst bort och syns inte på bilden, ni ser vårt garage/gästhus. Det är bara fyra hus och gatan har inget namn. Vi känner våra grannar väldigt ytligt. Ingemar och Susann som bor närmst känner vi lite bättre, de är alltid ute och fixar i sin trädgård så de träffar vi också lite mer. Sedan gillar Ingemar, likt Keith att röja i skogen så de har sina skogshuggarstunder ihop. Fö tyckte jag att Susann såg lite annorlunda ut förra sommaren när de bjöd på grannfika efter min olycka. Det visade det sig att hon gått ner 25 kg! Nu har hon tappat ytterligare ca 25 tror jag. En bedrift att klara sådana utmaningar, bryta mönster och börja en helt ny vana. Med tanke på hur lätt till det är att gå på i ullstrumporna, vissa kan inte ens byta stol vid matbordet…


Som rubriken lyder -jobbiga saker.
Vissa saker. Jag har skitsvårt för att ta tag i vissa saker. Det är framförallt saker som ska bokas, tex klipptid, massage, tandläkaren, optikern, telefonmöte etc.

Jag hade planerat att klippa mig i juli, nu är det oktober och jag har fortfarande ingen klipptid. Tandläkaren, senast jag var hos tandis var för ca en månad sedan, då blev jag kallad. Vid det tillfället visade jag de mina hål som jag hade behövt åtgärda tidigare men jade inte fått tummen ur att ringa och boka. Det ena paret av mina glasögon, som jag köpte förra hösten, har jag blivit yr av att använda. Jag åker förbi optikern flera gånger i veckan, men det har inte blivit av. Försäkringsärendet efter min olycka drog ut på tiden några månader före jag fick eld i baken och insåg att det snart är försent.

Så, där har ni lite insyn i en av mina bristande/jobbiga sidor.  I stark konkurrens med min beslutsamhetsångest. Otygen är mestadels sådant som inte påverkar andra, jag får själv sitta med skägget i brevlådan.

Åtgärdat -lättnad.
Denna veckan har jag spottat i nävarna (jo det känns faktiskt så). Jag har tagit mig till optikern, jag har fixat med försäkringen , jag har försökt boka klipptid (men det fanns inget ledigt).

Nya problem -suck.
Jag har också fått ”nya” problem med ryggen/nacken. Jag är stel och har ont utöver det vanliga. Trodde att det skulle avhjälpas med massage, så det har jag provat några gånger i veckan, men det ger sig inte. Ringde till en erkänd kiropraktor som jag känner att jag ev litar på. Fick tid på tisdag och hoppas på att kunna få någon sorts hjälp. Alternativ nummer tre blir sjukhuset, men eftersom jag är vis av erfarenhet och vet att de ogärna hjälper till med relevanta åtgärder är det lika bra att välja sjukan som sista alternativ.

Är dock stolt över att jag har påbörjat problemlösningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s