Pumpabröd i pumpatider.

Här kommer recept på en limpa pumpabröd.


Jag har inspirerats av detta receptet men anpassade det till min variant.

Ca 3 dl pumpapuré på butternutpumpa
1/2 dl socker+någon matsked sirap
1/2 dl hackade pumpafrön
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat + 1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
2 ägg
1 dl rapsolja
1/2 dl vatten
Några aprikoser

Gör purén genom att kärna ur, skala, dela i bitar, koka och pressa pumpan. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt puré, ägg, olja, vatten. Rör ihop och häll i en rektangulär form. In i ugnen på 180 grader, ca 45-50 min. Gör stickprovet och se så att det inte blir kladdigt på stickan.

Det blev saftigt och fick fin gulaktig färg. Jag tycker att det passade väldigt bra att äta med brieost och ev lite fikonmarmerlad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s