Äntligen saffransbak

Oj vad tröttheten slog till tidigt. Jag kommer inte att få mycket mer gjort ikväll. Ett cykelpass på crossen och en fika på Stationshuset har iallafall hunnits med.

Recept Saffransbullar

Detta är inget min pappa kommer att baka. Han äter det mesta men inte saffran eller lakrits vilket däremot är mina favoriter.  

Resultatet av degen jag satte igår blev bull/frallor. Ett mellanting mellan bullar och frallor. Som en vetebulle typ fast med saffran. Jättegoda. 

Ingredienser: 50 g jäst, 4 dl mjölk, 0,5 g saffran, 1/2 dl socker, 2 msk chiafrön, 150 g kvarg , 25 g smör, 1 ägg,  1/2 tsk salt, ca 8-10 dl vetemjöl ( tills degen får lagom konsistens). 

  • Lös upp jäst med fingervarm mjölk (37 grader) blandat med saffran, tillsätt chiafrön och låt svälla några minuter och rör om, blanda i övriga ingredienser och sist mjölet. Kör i maskin ca 5 minuter eller blanda för hand. 
  • Låt jäsa 40 min
  • Forma till bullar 
  • Låt jäsa 30 min, pensla med ett uppvispat ägg
  • Grädda 10 min mitt i ugnen på 225 grader

Ät och njut. 

   
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s