Söndagsdistans

Det brukar vara svårt att få med Keith på distanspass. Han är nöjd efter ca två timmar. Men det löser vi med att jag skarvar på efter eller att jag börjar tidigare och hämtar upp honom.

Idag hade han dock aviserat att det vankades distans. Jag bakade två sorters bröd på morgonen vilket tog längre tid än beräknat och vi bestämde därför att ses i Borgen. När jag väl var där hittade vi inte varandra och av oklar anledning vart det fel. Jag cyklade istället en egen runda på tre timmar. Och Keith kom just genom dörren, alltså cykling från kl 10-16.30 för hans del (utan vätska el energi). Det verkar som att han ska fira det med grillchips.

Bra distanspass.

Det var ett tag sedan jag cyklade tre timmar vilket beror på att jag känt mig mer eller mindre krasslig sedan Västgötaloppet. Men denna veckan har jag mått bättre och också kunnat träna riktigt bra. Det var fullt tillräckligt att bara ta sig igenom passet idag. Jag lade in en kort pulshöjning och en 7-8 minuters på tröskel, där råkade det vara ett STRAVAsegment uppför som jag passerade med en bra tid.

Efter två timmar gjorde jag ett snabbt stopp i solen vid sjön i Bor. Passade på att få i mig energi och fortsatte sedan i makligt tempo hem. Sista halvtimmen var dryg men med vetskapen om att det låg nybakade frallor och väntade gick det fint. Man får leta fram bra verktyg som ger motivation.

Imorgon blir det vila och så ska jag försöka summera träningsveckan. Senare i veckan ska berätta om hur det gick att baka med durramjöl och förhoppningsvis har jag fått till ett par pass på cx:en och kan berätta vad jag gillar mer eller mindre med Trek Boone 9. Håll utkik!

   Det var blåsigt mellan åkrarna. Vissa bitar krävdes det många watt för att hålla 18km/h på släta grusvägar. Men långa bitar hade jag bra vind, så jag tycker att jag lade rundan i rätt riktning.
 

Vad vore en blogg utan selfies, eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s