Frusen mark är som ny mark. Och löpträning.

Söndagscykling från Borgen.

Det vart jag, Viktor, Jonas och Keith som anslöt. De senaste dagarnas minusgrader gjorde stigarna både roligare och mer utmanande. Vi känner egentligen terrängen väl och vet hur cykeln ska hanteras över diverse småknicksar men idag när det var isfläckar och spårigt vart det många nya spårval. Det blev även lite mer ansträngande för att få cyklingen att flyta fint.

Fö är det en utmaning tillika ära för min del att ha den möjligheten att träna tillsammans med tekniska MTB åkare. Jag tycker att jag börjar få hyfsat avslappnat förhållningssätt till medelsvår stigcykling men det finns fortsatt många utmaningar. Allt med hög fart är ett exempel på när jag har nytta av att jagas eller jaga. Däremot tar det mycket energi att utmana rädslor så jag kan inte stå på varje pass.

Det blev ett kort pass på 1,30 h så ikväll lade jag in även ett kort löppass.

 Löpning.

Jag brukar hålla igång med löpning när det kylnar på ute och när det är offseason med cykel. Anledningen att jag inte tränar löpning under säsong är främst för att mina ben inte klarar att vara bra cykelben samtidigt som jag löptränar. Men nu under vintern behöver jag inte tänka på det.

Jag gillar löpningen främst av några anledningar.

  • Det är smidigt klädmässigt. Man behöver inte klä på sig så mycket, man håller värmen bra.
  • Det är effektivt och ett bra pass kan vara klart på under timmen inkl ombyte.
  • Det är lätt att få till högpulstränig.

Denna höst har jag trots allt inte kommit igång förrän nu. I fredags löpte jag 5 km och snittet var 5,06 min/km. Idag löptränare jag 5,2 km och snittet vart 4,52 min/km. Jätteovant och jag kände mig mer som en elefant än löpare. Det brukar vara så i början.

Trots trötta löparben tog jag ett pers i Borgen idag. En sekund bättre än senast. Livet har sina ljusa stunder. Kom ihåg det ni också.

Nu går vi in i en ny vecka och hoppas inte, utan påverkar den så att den bli bra för dig. All lycka vad du än bestämmer dig för. Kanske måste du lägga manken till? Gör ditt bästa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s