Klädd för vintercykling

2 grader och fuktigt men inte regn. 

Jag är i full färd med att välja kläder för dagens runda. Det vankas långpass och då är det extra noga tycker jag. Under kortare pass klarar man att stå emot både kyla och obekvämligheter. 

 Van vintercyklist

Jag cyklar mycket ute även under vintern. Nästan alla pass blir utomhus då jag älskar att vara ute och känslan när man kommer hem är oslagbar. Men det kräver bra kläder. Grunden är ett par vinterbyxor, jag har tre olika alternativ för olika temperaturer. Underställ, finns ju också temeraturanpassade. Och en jacka vilka också finns med olika vind, vatten och  varmhet. Ibland kör jag ett underställ, vindtät eller värmande väst och en jacka över.

På händerna, när det är 2 grader eller kallare, alltid Hetra Lobster med ullfoder. Jag tycker att de är outstanding bäst. Men nu är fodret slitet så till denna vinter blir det ett par nya.

Fötterna är största utmaningen för min del. Tycker inte att jag har hittat hem riktigt. Jag har testat elstrumpor, jag har elsulor, fotvärmare i engångsförpackning, jag har haft plastpåsar över fötterna, det känns som att jag har provat allt. Jag har en rejäl vinterkänga Lake MXZ303;

-Går högt upp på benet.
-Boa Spänne för optimal passform
-Vibram sula
-Tillverkad i vattentätt pittards skin

När det är minus grader har jag även skoskydd över.
Det är värt att lägga lite krut på att hitta bra grejer som funkar för dig.  Hör av er till mig om ni behöver tips eller undrar över något. 

Höll på att glömma buffén och glasögon. Jag har alltid två buffar. En på huvudet och en som går runt halsen, det ska inte glipa. Och alltid glasögon, vinden är kylig för våra små ögon. Ungefär så här. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s